Begeleiding
Workshops

Workshops

Nieuwe training: Solliciteren voor stage of een baan

Moet je een stageplaats zoeken of studeer je bijna af en wil je gaan werken? Dan is de kans groot dat je op een functie gaat solliciteren. In de training Solliciteren krijg je veel informatie over het sollicitatieproces en ga je actief met de verschillende onderdelen aan de slag.

DOEL & INHOUD

De training Solliciteren bestaat uit vier modules. Het wordt aangeraden om de hele training te volgen, maar je kunt je ook voor de afzonderlijke modules inschrijven.

Module 1: Vind jouw werkgever! In deze module onderzoek je wie je bent en welke werkgever bij jou past. Je brengt in kaart wat jij zoekt in werk en je maakt een arbeidsmarktanalyse van een werkgever die jou aanspreekt.

Module 2: Netwerken en LinkedIn. Netwerken is een effectieve en inspirerende manier om zicht te krijgen op de arbeidsmarkt en in contact te komen met jouw toekomstige werkgever. Je maakt een pitch die je kunt gebruiken in netwerkgesprekken en op LinkedIn.

Module 3: Cv en sollicitatiebrief schrijven. We bespreken de do’s en don’ts bij het opstellen van een cv en het schrijven van een sollicitatiebrief. Hoe ziet een overzichtelijk cv eruit en hoe zorg je ervoor dat jouw brief de sollicitatiecommissie overtuigt?

Module 4: Voorbereiden op het sollicitatiegesprek. Vaak wordt het gesprek gezien als het spannendste onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een goede voorbereiding helpt je om met vertrouwen het gesprek in te gaan. Ook gaan we oefenen met (lastige) vragen die je kunt verwachten.

Kijk voor data en aanmelden op de site van Student Support Centre onder ‘carriereontwikkeling’.

Online workshop: Check, zit je op je plek?

Ben je eerstejaarsstudent of heb je een uitgesteld bindend studieadvies en weet je niet (meer) goed waarom je jouw studie gekozen hebt? Twijfel je of je op je plek zit? In een sessie van 1 uur onderzoek je vrijblijvend waar je twijfel vandaan komt en welke vervolgstap je kunt zetten.
De workshop bestaat uit 1 online bijeenkomst van 1 uur  via MS Teams en is gratis. Maximaal aantal deelnemers: 20.

  • Deze workshop wordt in het nieuwe studiejaar weer gegeven

 

 

Workshop studiekeuze

Twijfel je over je huidige studie of ben je gestopt? Voordat je naar (nieuwe) mogelijkheden gaat kijken, is het belangrijk om eerst te weten wie jij als persoon bent. Tijdens de workshop studiekeuze breng je door verschillende opdrachten jouw interesses, kwaliteiten, drijfveren en waarden in kaart. Op deze manier krijg je een duidelijker beeld van wat bij jou past. Vervolgens kijken we naar opleidingen en functies die hier goed op aansluiten. Zo leer je bewust te kiezen voor een studie die echt bij jou past.
De workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten en is gratis, ook als je je dit studiejaar hebt uitgeschreven bij de HU. Maximaal aantal deelnemers: 12. De workshop wordt aangeboden op locatie van de HU op het Utrecht Science Park.

  • Donderdag 9, 16 en 23 maart 2023 van 10.00 tot 12.00 uur.

Wil je meedoen aan de workshop, dan maken we graag eerst even kennis met elkaar! Kies in het afsprakenrooster bij afspraaktype voor ’telefonisch gesprek aanmelding workshop studiekeuze’.  Tijdens dit kennismakingsgesprek bepalen we samen of jouw vraag passend is voor de workshop.

 

 

Online workshop masterkeuze - Oriëntatie op doorstuderen

Rond je bijna je bachelor af en wil je doorstuderen? Bij het kiezen van een vervolgopleiding is het belangrijk om te weten wat je verder wilt ontwikkelen en waar je naar toe wilt werken in je (studie)loopbaan. In de workshop breng je jouw motieven, interesses, drijfveren en loopbaanwensen in kaart. Ook kijken we naar praktische zaken: kies je een hbo- of wo-master, wat is een pre-master, hoe werkt de toelating, zijn er andere manieren om je loopbaandoelen te bereiken; en hoe oriënteer je je goed op een master of vervolgstudie? Zo leer je bewust te kiezen voor een vervolgstap die goed bij jou past!
In de eerste bijeenkomst sta je stil bij jouw motieven, interesses en kwaliteiten. In de tweede bijeenkomst onderzoek je je waarden en loopbaanwensen en ga je je verdiepen in manieren om je te oriënteren op mogelijke vervolgopleidingen die daarop aansluiten. Je gaat naar huis met meer zelfkennis en een actieplan om de voor jou interessante opties verder te onderzoeken.  Let op! We zullen je geen overzicht bieden van  de masters die aansluiten op jouw studie.
De workshop bestaat uit 2 online bijeenkomsten en is gratis. Maximaal aantal deelnemers: 12.

  • Dinsdag 21 en 28 maart van 15:30 tot 17.00 uur

Switch to English English