Begeleiding
Workshops

Workshops

Workshop studiekeuze

Twijfel je over je huidige studie of ben je gestopt? Voordat je naar (nieuwe) mogelijkheden gaat kijken, is het belangrijk om eerst te weten wie jij als persoon bent. Tijdens de workshop studiekeuze breng je door verschillende opdrachten jouw interesses, kwaliteiten, drijfveren en waarden in kaart. Op deze manier krijg je een duidelijker beeld van wat bij jou past. Vervolgens kijken we naar opleidingen en functies die hier goed op aansluiten. Zo leer je bewust te kiezen voor een studie die echt bij jou past.
De workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten en is gratis, ook als je je dit studiejaar hebt uitgeschreven bij de HU. Maximaal aantal deelnemers: 12. De workshop wordt aangeboden op locatie van de HU op het Utrecht Science Park.

  • Maandag 23, 30 oktober, en 6 november 2023 van 10.00 tot 12.30 uur.
  • Vrijdag 17, 24 november, en 1 december 2023 van 10.00 tot 12.00 uur.

Wil je meedoen aan de workshop, dan kan je je direct inschrijven. Kies in het afsprakenrooster bij afspraaktype voor ’Workshop studiekeuze’.  Let op: de workshop heeft 3 bijeenkomsten.

 

 

Nieuwe training: Solliciteren voor stage of een baan

Moet je een stageplaats zoeken of studeer je bijna af en wil je gaan werken? Dan is de kans groot dat je op een functie gaat solliciteren. In de training Solliciteren krijg je veel informatie over het sollicitatieproces en ga je actief met de verschillende onderdelen aan de slag.

DOEL & INHOUD

De training Solliciteren bestaat uit drie modules. Het wordt aangeraden om de hele training te volgen.

Module 1: Vind jouw werkgever! In deze module onderzoek je wie je bent en welke werkgever bij jou past. Je brengt in kaart wat jij zoekt in werk en je maakt een arbeidsmarktanalyse van een werkgever die jou aanspreekt.

Module 2: Netwerken en LinkedIn. Netwerken is een effectieve en inspirerende manier om zicht te krijgen op de arbeidsmarkt en in contact te komen met jouw toekomstige werkgever. Je maakt een pitch die je kunt gebruiken in netwerkgesprekken en op LinkedIn.

Module 3: Cv en sollicitatiebrief schrijven. We bespreken de do’s en don’ts bij het opstellen van een cv en het schrijven van een sollicitatiebrief. Hoe ziet een overzichtelijk cv eruit en hoe zorg je ervoor dat jouw brief de sollicitatiecommissie overtuigt?

In individuele vervolggesprekken is er ruimte om jouw CV en motivatiebrief te laten checken.

Kijk voor data en aanmelden op de site van Student Support Centre onder ‘carriereontwikkeling’.

Buitenworkshop: Check zit ik op m'n plek

Je twijfelt of je op je plek zit bij je huidige studie. Wat moet je doen? Doorgaan of misschien toch een andere studie starten? En wat past er dan wel bij mij? Als je met dit soort vragen worstelt, helpt het om stil te staan bij wat jouw verlangen is. Wat is jouw wens met jouw huidige studie of met met studeren?

In deze buitenworkshop breng je beweging in jouw studiekeuzevraag. We doen verschillende opdrachten in de natuur. Al wandelend wordt jouw behoefte helder. We zijn 2 tot 2,5 uur buiten aan de slag in de mooie omgeving van Amelisweerd direct achter het Utrecht Science Park. Na de workshop weet je wat je als eerste kan aanpakken om verandering te brengen in jouw huidige situatie.

Datum: maandag 9 oktober 2023 van 10.00 tot 12.30 uur – Maximaal aantal deelnemers: 12 – Deelname gratis

 

 

Online workshop masterkeuze - Oriëntatie op doorstuderen

Rond je bijna je bachelor af en wil je doorstuderen? Bij het kiezen van een vervolgopleiding is het belangrijk om te weten wat je verder wilt ontwikkelen en waar je naar toe wilt werken in je (studie)loopbaan. In de workshop breng je jouw motieven, interesses, drijfveren en loopbaanwensen in kaart. Ook kijken we naar praktische zaken: kies je een hbo- of wo-master, wat is een pre-master, hoe werkt de toelating, zijn er andere manieren om je loopbaandoelen te bereiken; en hoe oriënteer je je goed op een master of vervolgstudie? Zo leer je bewust te kiezen voor een vervolgstap die goed bij jou past!
In de eerste bijeenkomst sta je stil bij jouw motieven, interesses en kwaliteiten. In de tweede bijeenkomst onderzoek je je waarden en loopbaanwensen en ga je je verdiepen in manieren om je te oriënteren op mogelijke vervolgopleidingen die daarop aansluiten. Je gaat naar huis met meer zelfkennis en een actieplan om de voor jou interessante opties verder te onderzoeken.  Let op! We zullen je geen overzicht kunnen bieden van alle masters die aansluiten op jouw studie.

Tip: twijfel je of je met jouw bachelor wel toegelaten wordt? Vraag dan bij de desbetreffende opleiding na in hoeverre jouw opleiding aansluit op de master die zij aanbieden en wat er voor nodig zou zijn om toegelaten te kunnen worden.

  • Deze workshop wordt individueel gegeven. Schrijf je hieronder in voor een intakegesprek.

Switch to English English