Een geslaagde samenkomst van TestVision gebruikers

Een geslaagde samenkomst van TestVision gebruikers

Op dinsdagochtend 18 december vond de eerste HU brede gebruikersbijeenkomst van TestVision plaats. Vanuit verschillende instituten waren docenten aanwezig om nieuwe vaardigheden te leren en ervaringen uit te wisselen. De een werkt pas sinds kort met TestVision en de ander is al een ‘oude rot’ op het vlak van digitaal toetsen. Rogier Neefe, projectleider van TestVision, bekrachtigt ook het doel van deze bijeenkomst: “Het is fijn om deze mensen bij elkaar te brengen, zodat ze op elkaar kunnen gaan bouwen als onder andere superuser, domeinbeheerder en e-adviseur. De meeste waarde voeg je toe dicht bij het onderwijs. Ik nodig een ieder uit om anderen op te zoeken met wederzijdse interesses in digitaal toetsen en daarbij van elkaars ervaringen te leren.”

Daarbij merk je al snel dat er inderdaad onderling het gesprek ontstaat. Hoe doen jullie dan de inzage-momenten? Moet dat ook gepland worden via ACO? Belangrijke vragen die spelen komen aan bod. Jolanda Soeting, consultant vanuit de leverancier van TestVision, laat de nieuwe functionaliteiten zien die in november zijn uitgekomen, zoals een uitbreiding op de open vragen. Vervolgens krijgt de groep een sneak preview van de nieuwe editor die in december uitkomt, waarmee de toetsvragen makkelijker bewerkt kunnen worden.

In de tweede helft van de bijeenkomst heeft iedereen onderwerpen genoteerd waar hun interesse naar uit gaat en ze meer over willen weten. Nadat groepen zijn samengesteld vanuit de gezamenlijke interesses wordt er druk gediscussieerd. Zo had een groepje de wens om meer te leren over hoe je goede toetsvragen maakt met de uitgebreide mogelijkheden die digitaal toetsen biedt. Esther Haykens, als e-adviseur betrokken in hetprojectteam TestVision, beaamt dat dit een relevant onderwerp is. In een van de volgende bijeenkomsten zal hierop worden ingegaan. In samenwerking met bijvoorbeeld het expertisecentrum docent HBO en het onderwijsinnovatie netwerk toetsen. Een ander groepje zocht verdieping in de processtap afname van toetsen, als onderdeel van de digitale toetscyclus. Behoeftes aan taakhulpen kwamen aan bod, hoe procedures verlopen en hoe de koppeling met Osiris hier een rol speelt. Het projectteam TestVision, zo bevestigt Rogier, zal ook hierin faciliteren in de kennistransfer. Jullie zien tips dan ook snel terug in een nieuwe blog!

De bijeenkomst zit er dan alweer op en deelnemers praten nog even na onder het genot van een gezamenlijke lunch op HL15. Bij de groep is nog gepeild of het team vaker zulke bijeenkomsten zou moeten organiseren en over welke onderwerpen. Daarbij komen sterke topics naar voren en blijkt er genoeg animo te zijn voor communityvorming over digitaal toetsen TestVision en de toepassing in onderwijs (innovatie). Ook Lenneke de Jeu van IBS was te spreken over de bijeenkomst: “Ik werk al jarenlang met TestVision, maar ook ik heb veel opgestoken en nieuwe mensen ontmoet waar ik nuttige gesprekken mee heb gevoerd. De oude versie was een drama, maar wat we nu hebben is echt vele malen beter!”

Meer zien van TestVision? Lees hier meer over het Proeflokaal, voorbeeldvragen, hoe je moet inloggen, veilig toetsen, wie domeinbeheerder is en ook vind je er de FAQ.