Office 365

Via portal.office.com kom je in de Office 365 omgeving. De portal brengt alle diensten van Office 365 samen op een plaats. Je ziet hier een lijstje met applicaties die hieronder vallen. Hoe dit lijstje eruit ziet verschilt per persoon. Het systeem is namelijk “slim” en laat zien welke apps jij het meeste gebruikt! Met Office kun je dus overal werken, altijd en op elk apparaat.

Deze programma’s kun je in de online versie gebruiken of via het Software Center downloaden op je laptop (tip: ontdek ook apps voor je smartphone!). En stellen ons in staat om documenten online te centraliseren, veilig vanaf welke plaats dan ook te werken en brengt het handige communicatietools met zich mee.  

Een paar kernprogramma’s uit het Office 365 pakket uitgelicht:

MS Teams

De challenge van MS Teams is verwerkt als een aantrekkelijke online training die te vinden is via éénHU (mijntalent)

Op de pagina Samenwerken in MS Teams vind je veel je instructievideo’s, gebruikershandleidingen en het laatste nieuws over technische updates in MS Teams.

OneDrive

Ook in deze video hoor je het! Binnenkort gaat de vertrouwde H-schijf verdwijnen en gaan we voor de opslag van al onze bestanden over naar OneDrive. Wil je alvast beginnen met het opschonen van je H-schijf en gaan werken vanuit je persoonlijke OneDrive? Waar je ook makkelijk een bestand met anderen deelt en samen aan kan werken? Leer alle kneepjes van OneDrive in de onlinetraining op mijnTalent.

Publicatiesites

Een publicatiesite is de plek om informatie met andere HU-collega’s te delen. Je kunt er nieuws, rapporten, statussen en andere interne informatie kwijt. Publicatiesites zijn bedoelt om informatie te zenden en kunnen deels gezien worden als de opvolger van de SharePoint 2010 site’s. Waarom deels? Omdat het Office365 platform anders is dan SharePoint 2010 en er is goed nagedacht over de informatie- en communicatiestromen. Zo delen we informatie op een publicatiesite met interne HU-collega’s. Voor het delen van informatie met studenten gebruiken we Canvas of myHU.

Wil je zelf een publicatiesite leren aanmaken of gaan beheren volg de training in mijnTalent.

Learn the basics of Office 365 in English

Get going quickly and easily with Office 365 training center

Meer weten (community, trainingen en support)

  • Volg in je eigen tempo de speciaal voor medewerkers ontwikkelde trainingen online via mijnTalent ( te vinden via éénHU)
  • Super User worden of op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Word lid van de Super User community
  • Doet iets het niet? Neem dan contact op met de IT helpdesk