Het Digitaal Portfolio (DPF) gaat uit per 1 juli 2019

Het Digitaal Portfolio (DPF) gaat uit per 1 juli 2019

Het Digitaal Portfolio (DPF) van ICT-dienstverlener Winvision is sinds studiejaar 2013-2014 door de Hogeschool Utrecht ingezet om studenten een digitaal platform te bieden waarop ze een portfolio kunnen bijhouden. Deze applicatie is echter met ingang van 1 juli 2019 niet meer beschikbaar, omdat het platform met de betreffende ondersteuning van Winvision komt te vervallen.

Dit betekent dat vanaf zaterdag 1 juni 2019 studenten niets meer mogen inleveren in DPF. De docenten krijgen de gelegenheid om tussen zaterdag 1 juni en donderdag 27 juni ingeleverd werk na te kijken en te beoordelen en de beoordeling in DPF te uploaden. Per maandag 1 juli 2019 kan niemand meer inloggen op DPF, het staat dan daadwerkelijk uit. Vanaf dat moment worden de portfolio’s en beoordelingen gearchiveerd. Als HU hebben we een wettelijke verplichting om deze data maximaal zeven jaar te bewaren en alleen beschikbaar te stellen voor bijvoorbeeld audits en examencommissies. Na de termijn van zeven jaar zijn we wettelijk verplicht om de data te verwijderen.

Iedereen die nu DPF gebruikt, stapt over op de digitale inlever- en beoordelingsbox GradeWork van leverancier Xebic. Meer informatie over GradeWork en wat het te bieden heeft lees je hier.

Na het uitzetten van DPF kun je als student of docent de documenten niet meer inzien vanaf een HU omgeving. Het wordt dan ook sterk aanbevolen om eigen portfolio’s en beoordelingen te downloaden. Hoe dat moet en andere vragen over het uitzetten, het archiveren en het alternatief GradeWork vind je in de FAQ. In de komende periode houden we je op de hoogte met meer informatie over het uitfaseren van DPF.