How-to: Extra veilig inloggen

How-to: Extra veilig inloggen

In vorige berichtgeving over de Multi Factor Authenticatie (MFA) meldden we dat het huidige systeem van veilig inloggen vervangen wordt door een nieuw systeem, de Authenticatie app. De nieuwe MFA ondersteunt de HU in de visie om studenten en medewerkers te voorzien in een stabiele, veilige en gebruiksvriendelijke leer- en werkomgeving. Op woensdag 20 december worden OSIRIS en ExamUpload, die gebruikmaken van inloggen via sms, aangepast. Vanaf dan gaat inloggen in deze systemen via de Authenticatie app. Daarvoor dient je smartphone geregistreerd te zijn.

Vanaf 8 januari gebruik je de app ook voor het gebruik van VPN (op afstand toegang tot systemen van de HU). Tot die datum verandert voor VPN niets. Meer informatie daarover volgt nog.

Download en installeer de Microsoft Authenticator app

We raden je aan om alvast de nieuwe ‘Microsoft Authenticator’ app te downloaden uit de store op je smartphone, zodat je smartphone vervolgens geregistreerd kan worden. Dit kan via https://mfaportal.hu.nl. Je dient de handleiding te volgen om het gehele proces te doorlopen. Nadat je het gehele proces hebt doorlopen moet je een pincode op de portal hebben ingevoerd, de geheime vragen beantwoord hebben en is je app volledig geïnstalleerd op je smartphone. De handleiding is te vinden op deze pagina op AskHU.hu.nl.