MediaHaven wint aanbesteding MAM

Na een mededingingsprocedure in het aanbestedingstraject voor een Media Asset Management (MAM) systeem is er nu een winnaar uit de bus gekomen dat nu volledig aansluit op de eisen en wensen van de HU. Hiermee is de aanbestedingsprocedure tot een einde gekomen. De aanbesteding is gewonnen door de firma Zeticon uit Gent (België) met het product MediaHaven. Momenteel worden alle formaliteiten afgerond zodat er op korte termijn een overeenkomst tussen de HU en Zeticon kan worden afgesloten. Deze feestelijke gebeurtenis zullen we te zijner tijd dan ook zeker met jullie delen.

Waarom is er voor Zeticon gekozen door de beoordelingscommissie?

  • Zeticon is een spin-off vanuit de Universiteit Gent en heeft daarmee aantoonbare affiniteit met het onderwijs. Dit in tegenstelling tot een aantal andere partijen, welke voornamelijk breed georiënteerd waren.
  • Sterk archief: Vanuit de HU is één van de belangrijkste taken om te voorzien in een media archief. Zeticon heeft in de huidige set aan klanten aantoonbare ervaring met archiveren. Het MAM zal aan de achterkant dan ook gekoppeld worden aan de Digitale Inlever- en BeoordelingsBox (DIBB), zodat een gesloten en beoordeeld studentendossier veilig en voor lange termijn (wettelijke verplichting) zal worden opgeslagen. Hier zul je als student en docent verder geen acties voor te hoeven doen. Dit gebeurt volautomatisch, maar het is wel fijn om te weten dat het geregeld is.
  • Media portaal: Het MAM zal een centrale rol spelen voor het verzamelen van mediacontent. De user-interface is web gebaseerd en daardoor makkelijk benaderbaar. Vanuit de portaal is het mogelijk om content te zoeken, delen en editen, om metadata aan te passen en publish locaties op te zoeken.
  • Video zal voornamelijk geproduceerd worden om te delen met anderen. Dat kan met het MAM, maar we zorgen er ook voor dat er een koppeling komt met Canvas. Op deze manier wordt media onderdeel van een cursus en vanuit één portaal (Canvas) heb je al je cursus materiaal.

Wanneer horen we meer?

We verwachten vanaf 19 maart 2018 te starten met de implementatiefase van het MAM systeem. We streven ernaar om het systeem op te leveren bij de start van het nieuwe collegejaar. Vanuit verschillende sprints zullen dan telkens extra functionaliteiten aan het systeem worden toegevoegd. Maar eerst gaan we direct na het tekenen van het contract door middel van workshops de exacte invulling en prioriteiten bepalen.

Wil je meer lezen over wat het MAM precies inhoudt? Check dan de vorige blogs. Bij vragen over het MAM kun je terecht bij de productowner Christian Donders.