Met Office 365 naar een digitale werkplek

In het afgelopen jaar heb jij je HU laptop of tablet geüpgraded naar Windows 10 als stap richting een moderne werkomgeving. Bij deze verandering is ook een nieuwe versie van Office geïnstalleerd en beschikbaar geworden: Office365. Nu weet je wel wat Word, Excel en Powerpoint zijn, maar we zien dat Office365 in de praktijk nog niet in de volle breedte van haar mogelijkheden wordt ingezet. Wist je bijvoorbeeld dat je ook gebruik kunt maken van Teams, OneDrive, OneNote en Sway? En dat je simultaan kan samenwerken in een document? Laat deze kans niet liggen, want het maakt je werk een stuk sneller, makkelijker, dynamischer en effectiever.

De opmars van Office365 

Het Office-pakket bestaat dus tegenwoordig niet meer uit een verzameling statische desktopapplicaties, maar uit interessante, flexibele programma’s in de cloud vol met creatieve mogelijkheden. Via portal.office.com zie je alle applicaties die behoren tot Office365. Deze kun je in de online versie gebruiken of via het Software Center downloaden op je laptop (tip: ontdek ook apps voor je smartphone). Deze programma’s stellen ons in staat om documenten online te centraliseren, veilig vanaf welke plaats dan ook te werken en brengt het handige communicatietools met zich mee.  

Benut de mogelijkheden van Office365 

Echter, het aanschaffen en installeren op je device is vaak niet genoeg om optimaal gebruik te maken van het Office365 platform. En hoewel Office365 alle documenten en communicatie online beschikbaar maakt, zijn voor sommige mensen de verschillen tussen de applicaties niet duidelijk. Wanneer gebruik je OneDrive of SharePoint? Wanneer gebruik je Teams en wanneer Yammer? De heersende vragen zijn dus met name wat is er nieuw, wat kan ik ermee en hoe vereenvoudigt dit mijn werk. Om je op weg te helpen met de verschillende applicaties is het nieuwe multidisciplinaire team EHBO365 (Eerste Hulp Bij Office365) in het leven geroepen. Zij bieden je ondersteuning in de vorm van challenges om digitaal fit te worden en je productiviteit te verhogen.  

EHBO365 en de challenges 

Team EHBO365 biedt laagdrempelige challenges die zes weken duren en waarin de focus ligt op één onderdeel van Office365. Hierin krijg je in een periode van zes weken iedere week een mail met opdrachten toegestuurd om jouw kennis te vergroten en de betreffende applicatie van Office365 onder de knie te krijgen. De opdrachten kunnen e-learnings, trainingen, filmpjes, infographics en kleine opdrachten in een interactieve omgeving zijn. De opdrachten die je in je mailbox ontvangt kosten ongeveer 20 minuten van je tijd. Deze kun je stap voor stap in zes weken voltooien, maar dat is niet noodzakelijk. Heb je een week of een paar weken geen tijd, geen probleem dan haal je ze later in. Je kunt bijvoorbeeld ook in week 4 alle voorgaande weken doen. We willen het graag leuk en uitdagend houden zonder dat het te veel tijd van je werk inneemt en dat je zelf kan bepalen waar en wanneer je de challenge volgt.

Doe mee!  

Je kunt je niet meer aanmelden voor de mailings van de challenges EHBO365. Wel kun je alle challenges volgen in Studytube. Je hebt voor Studytube een account nodig, als je dat nog niet hebt en ook niet eerder hebt aangevraagd kun je een email sturen naar hrd@hu.nl.