Migreren binnen de HU

Migreren binnen de HU

Migratie en migreren. Woorden die we kennen in relatie tot een verhuizing van mensen. Onlangs kwam ik erachter dat ook mailboxen en computersystemen worden gemigreerd. In de nacht van woensdag 22 november op donderdag 23 november was het zover: de migratie van mijn mailbox.

Op naar een nieuwe mailomgeving in Office 365 met verschillende voordelen, zoals veel meer opslagruimte en mogelijkheden om online samen te werken. Ik had er een aankondigende mail over gelezen. Toch was ik die donderdagochtend de hele migratie alweer vergeten. Tot het moment dat ik mijn laptop opstartte en mijn mailbox wilde openen. Mijn Outlook deed het niet. Na diverse keren tevergeefs herstarten, hing ik al snel aan de telefoon met de HU Helpdesk.

Aan de slag met webmail was op dat moment de enige optie. Gelukkig kwam een ICT-er mij diezelfde middag helpen en kon ik ook werken in de nieuwe mailomgeving. Ik bleek overigens een uitzondering te zijn. In die week zijn er 1549 mailboxen gemigreerd van HU Diensten medewerkers. Daarover ontving de helpdesk in totaal 38 meldingen, 25% hiervan bleek een echte verstoring te zijn. Een geslaagde migratieronde dus.

Ook de mailboxen van de rest van de HU (het onderwijs) zijn vorige week en deze week gemigreerd. Met het verplaatsen van de laatste 1950 mailboxen naar Office 365 deze week is de eerste digitale migratie binnen de HU afgerond. Het is een van de eerste stappen in de transitie naar een moderne werkomgeving. Een werkomgeving die samenwerken binnen ons onderwijs en onderzoek gemakkelijker en innovatiever maakt.

Eline Smid