Office 365 helpt je om meer te bereiken

Wat is Office 365?

Via portal.office.com kom je in de Office 365 omgeving. De portal brengt alle diensten van Office 365 samen op een plaats. Je ziet hier een lijstje met applicaties die hieronder vallen. Hoe dit lijstje eruit ziet verschilt per persoon. Het systeem is namelijk “slim” en laat zien welke apps jij het meeste gebruikt! Met Office kun je dus overal werken, altijd en op elk apparaat.

Meer bereiken met Office 365

SharePoint 2010 gaat verdwijnen waardoor het applicatie landschap gaat veranderen. Daarom gaan we nieuwe systemen gebruiken die zijn ontworpen voor de digitale moderne werkomgeving waarbij het beschermen van je organisatie en je gegevens centraal staat, zoals de apps van Office 365. Je hebt applicaties tot je beschikking om effectief te kunnen samenwerken met je team op de manier die jullie fijn vinden. En doordat de kern van Office 365 wordt gevormd door intelligentie en analyse, krijg je het inzicht en de ondersteuning die je nodig hebt om optimaal te presteren. Dat kun je waar en op welk apparaat dan ook doen door de naadloze ervaring die Office biedt.

Moet ik met Office 365 aan de slag?

Ja! Iedereen die bij de HU werkt of studeert zal met Office werken. Niet met alle apps: er zijn apps die zijn ‘verplicht’ of aanbevolen en andere zijn optioneel. De verplichte applicaties heb je gewoon nodig om je werk bij de HU goed te doen. Bijvoorbeeld (online) samenwerken doe je met behulp van Teams. Of je persoonlijke bestanden sla je veilig op in je OneDrive. Wil je bestanden publiceren dan doe je dat op een SharePoint Communicatiesite of privacy gevoelige bestanden op de beveiligde SharePoint 2019 omgeving. Van de aanbevolen apps ken je de meeste al, zoals Outlook, Word, PowerPoint en Excel.

Wil je meer weten over de nieuwe apps? Ontdek de trainingen op StudyTube en/of de Engelse hulpwebsite van Microsoft.

Je hebt voor Studytube een account nodig, als je dat nog niet hebt en ook niet eerder hebt aangevraagd kun je een email sturen naar hrd@hu.nl.