OnStage vernieuwt

OnStage vernieuwt

Het in 2016 ingevoerde OnStage, de webbased portal voor inleveren en beoordelen van stages en afstudeeropdrachten, wordt vernieuwd. Er is namelijk een nieuwe module beschikbaar, de module Inleveren & Beoordelen. Het huidige OnStage gaf veel onduidelijkheid bij gebruikers. Het was generiek ingericht en had een complex stappenproces waardoor er veel vragen ontstonden bij de coördinatoren en de praktijkbureau’s. Tijd voor een nieuw model van het volg- en registratiesysteem dus.

Violeta Beganovic-Vidovic is projectleider van OnStage en voert het vernieuwde OnStage naar tevredenheid gefaseerd in bij de instituten. “Het moment van implementeren is een instituutskeuze. Bij de instituten van Gezondheid en instituut ICT wordt er al (vanuit een pilot) met de nieuwe versie van OnStage gewerkt. In het najaar 2019 volgt de implementatie bij de instituten van Natuur & Techniek en Educatie. En in het voorjaar van 2020 starten ook de instituten van Economie & Management en Maatschappij & Recht. In het najaar van 2020 zal Inleveren & Beoordelen worden geïmplementeerd bij de instituten Communicatie & Journalistiek.”

De vernieuwde module heeft verbeterde en compactere inlever- en beoordelingsstappen en is op maat gemaakt met opleidings specifieke wensen. Arie Groenenboom, stagecoördinator bij het Instituut voor ICT is een tevreden gebruiker van het nieuwe systeem maar ook nog kritisch. “Het is nog geen Bol.com kwa gebruikersvriendelijkheid maar er is zeker een hele verbeterslag gemaakt. Er worden minder fouten gemaakt en dat scheelt bij het praktijkbureau veel werk. Het is in de nieuwe versie duidelijker voor studenten welke documenten – al dan niet verplicht- moet worden ingeleverd. En voor de beoordelaar zijn de mogelijkheden uitgebreid om feedback te geven.”

Heidi van Leest, docent Gebaren, Taal & Dovenstudies werkt ook met het vernieuwde OnStage. “Het is fijn dat we als docent zelf kunnen bepalen hoeveel producten er per stap ingeleverd moeten worden.” Het instituut Gebaren, Taal & Dovenstudies heeft samen met instituut Theo Thijssen OnStage Inleveren & Beoordelen ingericht en specifieke wensen opgenomen. “Wij vragen onze studenten vaak om filmpjes in gebarentaal in te leveren. Dit werkt heel goed in OnStage. Het zou mooi zijn als we in de toekomst ook met een filmpje onze beoordeling kunnen teruggeven,” aldus Heidi.

Wil je meer weten over OnStage? Kijk op ASKHU