Proof of Concept gebruik camera en microfoon van de collegezaal binnen Teams

Proof of Concept gebruik camera en microfoon van de collegezaal binnen Teams

Je kunt natuurlijk zelf een opname en/of livestream vanuit een collegezaal inplannen via myMedia. De les wordt dan automatisch opgenomen en/of live gestreamd, en na afloop ontvang je vanzelf een linkje naar de opname.

Om meer interactiemogelijkheden te hebben met de online aanwezigen, gebruiken sommige docenten al langer Microsoft Teams om vanuit een collegezaal een online les te geven. Om de beeld- en geluidskwaliteit van de HU-laptop wat op te krikken kan daarbij een externe microfoon en/of webcam gebruikt worden. Maar, dat kan natuurlijk makkelijker en beter!

Jouw feedback is nodig

In collegezaal Padualaan 101 – 2.404 kun je vanaf nu gebruik maken van de vaste camera en microfoon van de zaal, als input binnen Teams. Hiermee kun je gebruik maken van alle interactieve mogelijkheden van Teams, in combinatie met goede audio- en beeldkwaliteit. In de zaal vind je een handleiding.

De Proof of Concept zal begin mei geëvalueerd worden. Op basis van de door gebruikers gegeven feedback wordt besloten de huidige oplossing wel of niet in de overige collegezalen te installeren.