Terugblik lancering myHU

Terugblik lancering myHU

De eerste week zit erop! Op 14 februari is het nieuwe myHU live gegaan: soms voorzichtig, soms laaiend enthousiast en soms zeer kritisch is het nieuwe portaal onthaald. En die kritiek horen we graag: zo kunnen we het portaal verder ontwikkelen en verbeteren zodat het je kan helpen in je studietijd.

De myHU app is ondertussen voor zowel Android als iOs meer dan 7500 keer geïnstalleerd. De web variant (te bereiken via my.hu.nl) wordt door bijna 7000 bezoekers per dag gevonden.

In de afgelopen week is er veel feedback gegeven en zijn er vragen gesteld aan team Experience. We hebben alle vragen persoonlijk beantwoord. Daarnaast hebben we direct de FAQ pagina aangevuld met alle nieuwe veelgestelde vragen die we hebben ontvangen. Naast de FAQ hebben we ook een video gemaakt met handige tips & tricks om je op weg te helpen met het myHU portaal.

Met de feedback van de afgelopen week gaan we meteen aan de slag. De top 5 van de verkregen feedback en wat we daarmee doen lees je hier:

  1. Actuele cursus & toetsinschrijvingen -> We waren al aan het werk om dit te realiseren en zien nu dat dit een veelgevraagde toevoeging is. We hebben een prototype dat we naar veel studenten hebben gestuurd om ervoor te zorgen dat de app gelijk voldoet aan de verwachtingen. Het gaat om de directe beschikbaarheid van je actuele cursus en toetsinformatie. Via deze nieuwe tegel kunnen studenten ook makkelijker bij hun cursus site komen (op Sharepoint of HUbl bv). Op dit moment is deze toepassing een tussenoplossing. Als de cursussen van je opleiding in Canvas (het nieuwe Sharepoint/HUbl) staan krijg je daar een aparte tegel voor en zal je in myHU van bv. deadlines en taken op de hoogte worden gehouden.
  2. De lay-out is te druk -> Wens nummer twee is dat de lay-out anders moet. Het is veel te blauw en veel te druk. In de aankomende periode gaan we verschillende lay-outs aan studenten voorleggen ter beoordeling die als doel hebben overzicht en rust te creëren.
  3. E-mail tegel functionaliteiten ontbreken –> De standaard e-mail app binnen myHU is een “lite” variant van de standaard webmail/Outlook. Even snel je mail bekijken en dan weer verder naar je les. Studenten en docenten geven echter aan hun archief mappen te missen in de mail app. Vanwege de “lite” opbouw van myHU, komen deze archief mappen niet in myHU. Als oplossing hebben we nu een knop toegevoegd binnen de mail app zodat je snel naar je webmail kunt gaan, om aan de slag te gaan met je mail archief. Daarnaast zijn we aan het bekijken welke richting we op gaan met de myHU mail app: behouden we deze lite variant of linken we direct door naar Outlook?
  4. Resultaten tegel -> Bij de release van myHU werden de studiepunten niet goed berekend. We hebben de studiepunten op dit moment uit de resultaten app gehaald en zijn ondertussen druk bezig om een nieuwe versie van de resultaten app te bouwen waarin de studiepunten wel goed berekend worden.
  5. myHU app gevoeligheid -> Sommige tegels openen te snel wanneer je ze aanraakt, terwijl je er langs wilt scrollen. Dan open je bijvoorbeeld een nieuwsbericht, terwijl je op weg was naar je rooster. Vervelend natuurlijk! We gaan dit probleem met de leverancier bekijken.

myHU app voor de docenten

De HU vervangt geleidelijk de Windows telefoons voor Android telefoons. Deze worden op volgorde van ouderdom vervangen, hierover krijg je automatisch bericht. Op je huidige Windows telefoon kan je in een browser naar my.hu.nl gaan. Dit staat ook in de FAQ.

Heb jij ook een suggestie voor verbetering of een nieuwe toepassing in myHU? Laat het ons weten via de feedback knop op my.hu.nl of in de myHU app!