Studenten over diversiteit en inclusie, onderzoek naar de beleving van studenten op de HU

Studenten over diversiteit en inclusie, onderzoek naar de beleving van studenten op de HU

Eind januari (2022) presenteerden twaalf teams van vierde jaars studenten van de opleiding Communicatie de resultaten van hun gesprekken met collega studenten over de thema’s diversiteit en inclusie. Belangrijke conclusie was dat de thema’s belangrijk worden gevonden, maar studenten er nog weinig actief bezig zijn. Over het algemeen voelen studenten zich veilig binnen en buiten de HU.

thumbnail_image001

Maar als omgangsvormen, faciliteiten, aanspreekvormen iemand echter (onbewust) buiten sluiten, verschilt dat beeld. Dan worden mensen persoonlijk geraakt en is het gevoel van veiligheid en inclusiviteit minder. Het advies was dat het zou helpen als deze ervaringen meer en openlijker zouden mogen worden gedeeld, dat helpt in bewustwording van degenen die hier niet mee in aanraking komen en kan een aanzet geven tot een inclusiever HU.

thumbnail_image002

Ook werd als tip meegegeven studenten meer actief te betrekken bij activiteiten van het Netwerk Diversiteit en Inclusie. De eindpresentatie kende een rijkdom aan inzichten, opgedaan voor het Netwerk D&I in het kader van de nieuwe cursus ‘Ontwerpen en begeleiden van stakeholdergesprekken’ binnen de opleiding Communicatie. Het realiseren van stakeholderbetrokkenheid en inclusie staan centraal in deze cursus.

thumbnail_image004

Vond jij dit interessant? Bekijk wat het Netwerk D&I nog meer te bieden heeft via actueel.

Heb je aan-of-opmerkingen, wil je jouw verhaal kwijt of wil je eens kennismaken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We blijven graag in gesprek.

enEnglish