Internationale Vrouwendag 2023: veiligheid op de werkvloer en in de klas

Internationale Vrouwendag 2023: veiligheid op de werkvloer en in de klas

Dit agenda-item heeft plaatsgevonden op woensdag 8 maart en is niet meer actueel

Op woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag 2023. Het Netwerk Diversiteit & Inclusie organiseert jaarlijks een bijeenkomst op deze dag om vrouwendag te vieren en om het gesprek aan te gaan over waar we staan, waar we naar toe willen en wat daarvoor nodig is. Voor de derde editie hebben we als thema: “Veiligheid in de klas en op de werkvloer”.

De afgelopen decennia komen steeds meer moedige vrouwen over de hele wereld naar voren, nadat zij in onveilige situaties zijn gebracht. Denk bijvoorbeeld aan #metoo en The Voice. Voelen vrouwen zich veilig op de Hogeschool Utrecht? Hoe gaan we om met grensoverschrijdend gedrag? Wat is er nodig om de veiligheid van vrouwen op de HU te bevorderen?

Middels een voorstelling van Het Theater Beweging en een panelgesprek komen we graag bijeen om het dialoog aan te gaan met elkaar. Het panel bestaat uit Naznin Musa, student Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam, Winnares van de Echo Award 2022, Dr. Andrea Donker, lector Kennisanalyse Sociale Veiligheid bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie, Lisa Sanders, projectleider van Sociale veiligheid, het Nationaal Preventieakkoord en de Utrechtse Introductietijd en Elise Nauta, die na 7 jaar directeur te zijn geweest van het Instituut Social Work sinds oktober 2022 de directeur Human Capital van de  Hogeschool Utrecht. Het panel wordt geleid door onze Diversity Officer, Elena Valbusa.

Het programma
Onder begeleiding van de host van de dag Niusha Froozesh, student Communicatie en lid van het netwerk Diversiteit & Inclusie, hebben we het volgende programma klaarstaan. 

14:45 Inloop
15:00 Opening
15:05 Voorstelling van Het Theater Beweging
15:50 Pauze
16:00 Het panelgesprek
17:00 Versnaperingen

Wanneer?
Woensdag 8 maart 2023 van 14:45 tot 17:30 uur bij Padualaan 99-0.118. 

Klik hier om je aan te melden!

Wij kijken ernaar uit om samen te werken aan een veiliger werk- en leeromgeving binnen de HU.

Netwerk Diversiteit & Inclusie

Tijdens deze bijeenkomst zijn er ook vertrouwenspersonen aanwezig. Wanneer je behoefte hebt aan een gesprek, kun je hen benaderen. Heb je extra ondersteuning nodig om deze bijeenkomst bij te wonen of heb je een andere vraag? Mail dan naar: info.di@hu.nl