Landelijke conferentie tegen stagediscriminatie hoger onderwijs

Landelijke conferentie tegen stagediscriminatie hoger onderwijs

Dit agenda-item heeft plaatsgevonden op donderdag 23 november en is niet meer actueel

Op donderdag 23 november 2023 vindt op de Hogeschool Utrecht de Landelijke conferentie tegen stagediscriminatie hoger onderwijs plaats.

Na het ondertekenen van het landelijk Manifest tegen Stagediscriminatie in juli 2022 en de start van het Landelijk Werkprogramma tegen Stagediscriminatie in het HBO in januari 2023, heeft het Expertisecentrum Diversiteitsbeleid (ECHO) veel instellingen, studenten en het werkveld gesproken en veel geluisterd.

De conclusie: door heel Nederland zetten verschillende mensen zich op allerlei vlakken in op dit belangrijke thema, maar veel van ons zoeken nog naar manieren waarop.

Tijdens de conferentie brengt ECHO daarom graag iedereen samen: van opleidingen die al veel stappen hebben gezet om hun best practices te delen, tot instellingen die nog zoekend zijn naar hoe invulling te geven aan dit onderwerp. Maar ook werkgevers die zich bewust zijn van stagediscriminatie. En uiteraard studenten.

Het wordt een interactieve dag met zowel een plenair programma met panelgesprekken als workshops. Aan het einde van dit programma is er ruimte om nader kennis met elkaar te maken, contacten te leggen en gesprekken voort te zetten onder het genot van een hapje en drankje. ECHO biedt dit programma aan in samenwerking met Hogeschool Utrecht.

Reserveer alvast donderdag 23 november van 09.30 tot 16.00 in uw agenda en meld u aan via deze link: Klik hier om u aan te melden

Na aanmelding ontvangt u te zijner tijd informatie over het volledige programma en zullen we u vragen zich in te schrijven voor de verschillende workshop-ronden.

De conferentie vindt plaats op de Hogeschool Utrecht, aan de Padualaan 101 op het Science Park in Utrecht.