Changemaker Melati Wijsen zoekt samenwerking met HU-studenten

Changemaker Melati Wijsen zoekt samenwerking met HU-studenten

Programmateam  HU Duurzaam Doen sprak met de jonge changemaker Melati Wijsen over hoe we als Hogeschool Utrecht gaan samenwerken met haar. Melati Wijsen was ook te gast op de Dag van de Duurzaamheid 2022.

Het is fantastisch om te zien wat Melati (en haar zus Isabel) op zo’n jonge leeftijd al voor elkaar hebben gekregen. Op Youthtopia World brengt ze meer dan 200 jonge changemakers, afkomstig uit alle werelddelen, samen, om van elkaar te leren en hun kennis weer door te geven. En dat levert mooi lesmateriaal op, in de vorm van inspirerende verhalen, interactieve workshops en verdiepende masterclasses.

We gaan de samenwerking met Melati de komende maanden graag verder vormgeven en nodigen HU studenten en docenten van harte uit om een (gratis) account aan te maken op Youthtopia World om meer te leren over hoe je in de praktijk aan de SDGs kunt werken.

Ben je al wat verder en wil je jouw SDG-project juist graag zelf tonen aan de wereld? Dat kan ook, door toe te treden tot de changemakers community Circle of Youth of om een nieuwe SDG- masterclass voor Youthtopia te ontwikkelen.

Tenslotte zijn er voor Indonesisch (Bahasa) sprekende studenten mogelijkheden om op Bali met Melati samen te werken aan haar nieuwste project One Million Ears and Eyes – een educatief project over de SDGs dat op basis- en middelbare scholen in Indonesie uitgevoerd gaat worden.

Meer weten? Meld je s.v.p. bij het team HU Duurzaam Doen via duurzaamdoen@hu.nl. We gaan graag in gesprek met je om de mogelijkheden te verkennen. In dit artikel van Het Financieele Dagblad van 18 januari 2023 lees je meer over het werk van Melati.