Bedrijfsvoering

Bedrijfsvoering

De maatschappelijke bijdrage van Hogeschool Utrecht gaat verder dan alleen de eigen organisatie. Kennis wordt gedeeld en overgedragen aan anderen. Studenten worden duurzaam opgeleid en nemen dit mee in hun leven. Het is dan ook vanzelfsprekend dat duurzaamheid niet alleen in onderwijs en onderzoek geïntegreerd is, maar ook in de bedrijfsvoering van de organisatie zelf. Kortom: “Practice what you teach”.

Hogeschool Utrecht hecht veel waarde aan de drie P’s: People, Planet en Profit. Zo heeft de HU voor 2020 vastgesteld dat duurzaamheid deel uitmaakt van het professioneel handelen van onze studenten en medewerkers, zowel in sociaal, ecologisch als economisch opzicht. Daarnaast wil de HU de CO2-uitstoot in 2020 met 20% hebben verminderd ten opzichte van 2014.

Programma

Het programma Duurzame Bedrijfsvoering omvat drie belangrijke thema’s:

Vanaf 2018 is de HU in Utrecht in zijn geheel gevestigd op het Utrecht Science Park. Hiermee wordt het grootste deel van de duurzaamheiddoelstelling gerealiseerd. De huisvesting is verduurzaamd en het mobiliteitsbeleid is verder geconcretiseerd: 25% minder m2 bruto vloeroppervlak, efficiënter plannen en roosteren, flexibel werken en studeren, en minder gebruik van de auto.

Download het programmaplan Duurzame Bedrijfsvoering 2012-2030

Download het programmaplan Duurzame Bedrijfsvoering 2017-2020

 

Verbruik

Het verbruik van de HU (van 2016 t/m 2018):