De HU heeft een eigen bos

De HU heeft een eigen bos

In het Drentse Sleenerzand zijn de eerste bomen geplant van het HU-bos. Een bos dat dankzij de donaties van het kerstgeschenk 2020 tot stand is gekomen. Eind maart zette medewerkers van Green Office HU de schep in de grond voor de aanleg van het bos, dat voor meer biodiversiteit en compensatie van CO₂ gaat zorgen.

Sinds twee jaar kunnen HU medewerkers met het kerstgeschenk een donatie doen aan een goed doel. In 2020 was één van deze goede doelen de Utrechtse stichting Trees4all. Een organisatie die bedrijven in staat stelt CO₂ uitstoot te compenseren door het aanleggen van een biodivers bos. Ruim 310 medewerkers hebben met hun kerstgeschenk gekozen voor een stukje bos. Het succes van de donaties motiveerde de HU om het grootser aan te pakken en ook echt een eigen bos aan te leggen, hiervoor heeft de HU het resterende bedrag gedoneerd aan de stichting.

Biodiversiteit en C02

Vanuit de Green Office HU waren drie medewerkers aanwezig om de eerste bomen voor het HU bos in de grond te zetten tijdens de boomplantdag georganiseerd door Trees4all. “Het is een bijzondere ervaring om vanuit de HU medewerkers dit bos te mogen aanleggen”, vertelt Fanny de Vries van Green Office HU. “Het heeft bijna iets meditatiefs”, vult Bart Leguijt aan.

Het HU bos, met zo’n 2500 bomen, gaat bestaan uit inheemse boom- en struiksoorten bestaan zoals: meidoorn, beuk, wilde appel, hazelaar en berk. “Om klimaatbestendige bossen te creëren is het belangrijk om veel verschillende soorten door elkaar te laten groeien. Met dit bos ontstaat er een groene corridor die verschillende natuurgebieden hier in Drenthe aan elkaar koppelt. Over een aantal jaar groeit en bloeit hier een prachtig bos waar vogels, vlinders en klein wild van profiteren”, vertelt de boswachter van Staatsbosbeheer.

Het HU-bos zal gaan bijdragen aan het doel van Staatsbosbeheer om binnen 10 jaar 5000 hectare aan extra bos aan te leggen.