Een graadje lager, een wereld van verschil

Een graadje lager, een wereld van verschil

STUUR DIT NAAR AL JE HU COLLEGA’S EN STUDENTEN!

Trek de maandag(26 februari ’24) na de onderwijsluwe week een warme trui aan! We draaien de verwarming een graadje lager, een wereld van verschil.

Wist je dat door de verwarming één graad lager te zetten, we al 5% op ons energieverbruik kunnen besparen? Dat is niet alleen goed voor onze portemonnee, maar ook voor het milieu. Als Hogeschool Utrecht dragen we een maatschappelijke verantwoordelijkheid om zuinig om te gaan met energie. Ook dit stookseizoen hebben we de verwarming structureel teruggedraaid tot 19 graden.

Maandag 26 februari draaien we de verwarming, voor één dag, nog een extra graad omlaag naar 18 graden. Een graadje lager klinkt misschien als een kleine moeite, maar het effect is groot. Dit gebeurt in de gebouwen: Pl99,Pl101,HL7 en Hl15.

De toenemende urgentie van de klimaatverandering vraagt om actie. We moeten onze CO2-uitstoot verminderen. Door bewust om te gaan met energie, zetten we een belangrijke stap in de goede richting. We investeren in duurzame energiebronnen, we verduurzamen onze gebouwen en we stimuleren studenten en medewerkers om bewuste keuzes te maken. Hierdoor kunnen we een voorbeeld zijn voor anderen en samen een duurzamere toekomst creëren.

Bekijk hier wat je zelf verder kan doen: https://zetookdeknopom.nl/