Ervaar de magie van plandelen

Afgelopen maand heeft Green Office HU in samenwerking met HU duurzaam doen een plandelactiviteit georganiseerd. Collega’s en studenten konden de magie van ‘plandelen’ ervaren: een perfecte combinatie van wandelen en plastic rapen, onder leiding van de inspirerende Anton Damen, beter bekend als de Plandelman.

Wat vooral schokkend was tijdens onze plandelactiviteit op het Utrecht Science Park, was de hoeveelheid sigarettenpeuken die we aantroffen. Een simpel feit om over na te denken: één peuk vervuilt 1000 liter water en bij een concentratie van één sigarettenpeuk per liter water, sterven de helft van de vissen.

De Plandelman deelde een hoopvolle statistiek: als ieder van ons slechts drie stukken zwerfafval per dag zou opruimen, zou het zwerfvuilprobleem in Nederland verleden tijd zijn.  Stel je voor wat we samen kunnen bereiken als we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en actief bijdragen aan een schonere omgeving op het Utrecht Science Park en daarbuiten. Vanuit die gedachte gaan we het plandelen dus periodiek voortzetten op het USP.

Binnen de SDG Community wordt over het plandelen gecommuniceerd onder het kopje ‘events’. Het doel is om te beginnen met één keer per maand en dan wordt er steeds vertrokken vanuit een ander gebouw van de HU.

Het eerstvolgende plandelmoment is op dinsdag 7 november.

⏰ Dinsdag 7 november om 12.30 uur, vanuit Padualaan 97.

plandelen 2.0