Gebouw HL15 genomineerd voor internationale duurzaamheidsprijs

Ons gebouw aan Heidelberglaan 15 is genomineerd voor een internationale BREEAM Award in de categorie Public Sector Project – Post Construction Award. De Nederlandse website van BREEAM, een keurmerkverstrekker voor duurzame gebouwen, noemt HL15 “het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld”.

Heidelberglaan 15 voldoet internationaal als eerste onderwijsgebouw aan het hoogste duurzaamheidsniveau (outstanding) dat BREEAM kent. Het gebouw scoort op alle beoordeelde categorieën hoog en in het bijzonder op de toepassing van beplanting op de daken, de warmte/koudeopslag, de zonnepanelen, de energiezuinige liften en de roltrappen. Ook hogeschoolbrede bijdragen, zoals het mobiliteitsbeleid en de afvalscheiding van de HU, dragen bij aan de duurzaamheid van HL15.

In het gebouw zijn de economische opleidingen, de communicatie-opleidingen, de opleiding ICT en het Kenniscentrum Digital Business & Media van de HU gehuisvest.

Het keurmerk
BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) werd oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie enigszins vergelijkbaar met het Nederlandse TNO. Naast Nederland hebben ook Noorwegen, Spanje, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden en Oostenrijk het BREEAM-keurmerk geschikt gemaakt voor de eigen wet- en regelgeving.

De award
De BREEAM Awards worden uitgereikt op 2 maart 2020 in Londen. Een deskundige jury beoordeelt de projecten aan de hand van een casestudy. Daarbij wordt gelet op de BREEAM-score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling. Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt.