HU studenten ontwikkelen duurzame masterclass met Melati Wijssen!

HU studenten ontwikkelen duurzame masterclass met Melati Wijssen!

Studenten van de HU minor Klimaatcrisis en Veiligheid gaan samen met Melati Wijssen, change agent uit Bali eind juni op de HU een masterclass ontwikkelen en op video vastleggen voor het platform Youthtopia. Een wereldwijd platform waarin gratis duurzame masterclasses worden gegeven. Gemaakt voor en door jongeren met een missie.

De masterclass gemaakt door onze HU studenten zal ook te zien zijn op de Dag van de Duurzaamheid op 3 oktober bij de HU in Utrecht.

Ontmoet Melati in real life

Wil je Melati in real life ontmoeten? Dan kan dat. Melati zal aanwezig zijn bij de vertoning van haar film op 13 juni in The social Hub in Amsterdam. Het event duurt van 19:00 tot 21:00 en is inclusief drankjes. Tijdens het evenement wordt Melati’s film “Bigger Than Us” vertoont, die in première ging op het 74e Filmfestival van Cannes in 2021. In de film gaat Melati op roadtrip om zes andere jonge activisten over de hele wereld te ontmoeten die werken aan een betere toekomst.

Mis deze kans niet om geïnspireerd te worden door een van ’s werelds meest invloedrijke milieuactiviste.

Scoor je ticket hier, na aanmelding gratis.

Meer over Melati?

Melati Wijsen(geboren 2001) komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes; op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Om publieke aandacht te krijgen, organiseerde ze in 2016 een hongerstaking van zonsopgang tot zonsondergang en eiste met succes een ontmoeting met de toenmalige gouverneur van Bali, I Made Mangku Pastika. De campagne leidde ertoe dat gouverneur Pastika een bevel ondertekende om piepschuim, plastic zakken en stro vanaf 2018 van het eiland te verbieden.

Laat je inspireren door deze change agent en bekijk haar Ted talk.

Afbeelding1