Kerstpakket 2022

Kerstpakket 2022

Jouw kerstpakket van de HU ontvangen? Al bedacht waar je het dit jaar aan gaat besteden?

Dit jaar heb je de mogelijkheid om te doneren aan 3 prachtige stichtingen.

Eén van deze goede doelen is de Utrechtse stichting Trees4all. Een organisatie die bedrijven in staat stelt CO₂ uitstoot te compenseren door het aanleggen van een biodivers bos.

Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Daarom investeert Trees for All in bomen. Ze planten bomen en herstellen bestaande bossen en maken mensen bewust van het belang van bomen. Dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden. De aangeplante bossen worden duurzaam beheerd en in het buitenland werken ze samen met lokale partners. Hierdoor verbeteren ze het inkomen van boeren en worden tropische bossen hersteld. Zo werkt Trees for All al ruim 20 jaar aan een duurzamere planeet. Dat sluit mooi aan bij het HU thema; samen duurzaam.

We hebben zelfs al een eigen HU bos, lees daar hier https://www.huontwikkelt.nl/de-eerste-bomen-van-het-hu-bos-geplant/   meer over.

 

Stichting Leergeld Utrecht

Een lokale stichting die de ontwikkeling van kinderen ondersteunt. Dat sluit aan mooi bij de HU thema’s; Samen Digitaal (waar het bijvoorbeeld om ondersteuning van digitale middelen gaat) Samen Gezond (sport en spel) en Samen Lerend (voor ondersteuning bij schoolactiviteiten). Stichting Leergeld wil dat alle kinderen meedoen aan school-, sport- en cultuuractiviteiten. Met andere woorden, de stichting stimuleert ontwikkeling van kinderen, zodat zij niet belemmerd worden door financiële beperkingen van hun ouders. Juist nu is dat heel relevant en nodig. Hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit een abonnement voor schoolzwemmen, bijdrage aan een laptop of een schoolreisje. Allemaal zaken die belangrijk zijn voor kinderen. Stichting Leergeld is een landelijke organisatie, met lokale afdelingen die zelfstandig opereren.

 

Hersenstichting

1 op de 4 mensen hebben een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Het aantal mensen dat een beroerte krijgt, lijdt aan dementie of de ziekte van Parkinson stijgt tot 2040 naar verwachting explosief ten opzichte van 2015. Beoordelaars zijn ook van mening dat voor kinderen/jongeren die een belangrijk doel is. Immers zij de toekomstige ouderen. Dit sluit mooi aan bij het HU thema; samen gezond en samen duurzaam.

 

Duurzaam consumeren

Naast de goede doelen kan je ook voor duurzame producten in de webshop kiezen:

  • Een opbergmand, van Yoshiko Belabo.
  • Hand gift set, van Marie-Stella-Maris – NO. 15 Lemon Notes & NO. 12 Objects d’Amsterdam.
  • Trust WIFI LED spot x 2, Trust WIFI LED kaarslamp x 2 of Trust WIFI LEDlamp x2.
  • Ogreen Mood Machine – Bromelia Kokodama.
  • Paper on the Rocks – 2x Hardcover Rockbook + 1x True Biotic Pen + 1x Ansichtkaarten set (4 stuks).

Maak jij de keuze om dit jaar(een deel van) jouw kerstgeschenk te geven aan het goede doel?