Mag ik jou iets vragen?

Wat als we crises als klimaatverandering, biodiversiteitsverlies, toenemende sociale ongelijkheid en vluchtelingenstromen niet meer als problemen buiten onszelf zien, maar als een vraag van de wereld aan ons? Een appèl van de wereld op jou, mij? Wat zou dat voor het economisch onderwijs betekenen?

Per jaar ronden meer dan dertigduizend studenten een economische opleiding af. Hoe zorgen we dat deze studenten zijn voorbereid op een wereld die steeds meer prangende vragen stelt?

In de hoopvolle documentaire “Mag ik jou iets vragen?” worden 14 hogescholen bezocht die ieder op hun eigen manier een antwoord zoeken op die vraag. Als rode draad neemt Kees Klomp je mee naar Gert Biesta die alles in pedagogisch perspectief plaatst. Dit levert een bijzonder gesprek op over het belang van het aangaan van de realiteit en zo volwassen keuzes leren maken, tegenover de infantiele keuzes waartoe we constant verleid worden in onze samenleving. Hoe helpen we elkaar zonder te moraliseren? Hoe openen we de schooldeuren voor de wereld? Op HU werden Eva Reuling, Marlies van der Meer en studenten Noa Verduijn en Donna de Smidt geïnterviewd.

Première documentaire ‘Mag ik jou iets vragen?’

Wanneer? Vrijdag, 24 november 2023, 13:00 – 15:30

Waar? Hogeschool Utrecht, Padualaan 101

Wil je erbij zijn? Meld je aan via dit formulier .

De 14 hogescholen die meewerken aan de film zijn:

Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Saxion, Avans Hogeschool, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Windesheim, NHL Stenden Hogeschool, De Haagse Hogeschool / The Hague University of Applied Sciences, Hanzehogeschool Groningen, De Hogeschool Zeeland, BUAS, HAS green academy en Fontys Hogeschool

Productie: Stefan de Graaff, Patrick Deelen, WORX

Bekijk hier alvast de promo.

 

 

Schermafbeelding 2023-10-26 103027