Ontwikkel jezelf in de natuur op het Ontwikkelfestival 2023

Het ontwikkelfestival 2023 is van 19 juni tot en met 23 juni. Meld je aan voor een interessante workshop, persoonlijke coachsessie of verdiep je bijvoorbeeld in duurzaamheid en natuur. Wij lichten graag deze 2 workshops voor je uit:

Tijdens het Ontwikkelfestival in juni geeft o.a. Nanda Vrielink en haar collega’s van honoursprogramma Buiten gebeurt het! twee workshops in de Botanische Tuinen. Meld je nu aan!

ONTDEK JE NATUUR

Di. 20 juni 10:00 – 12:30 uur

Even de drukke campus achter je laten, in het hier en nu landen en de natuur in Botanische Tuinen op een nieuwe manier leren kennen: dat is wat we in deze training gaan doen. Aan de hand van verschillende oefeningen spreek je al jouw zintuigen aan om de natuur om je heen niet alleen waar te nemen, maar je er ook mee onderdeel van te voelen. Je leert waarom we ons beter en gelukkiger voelen in de natuur, ontdekt hoe de natuur je kan helpen om uit je hoofd en in je lijf te komen, en hoe je hier ook op andere momenten op terug kunt vallen.

Locatie: Botanische tuinen, Wachendorff

 

GEZONDER CREATIEVER GROENER ONDERWIJS

Do. 22 juni 13:30 – 16:00 uur

Tijd doorbrengen in de natuur maakt ons gelukkiger en creatief bezig zijn is goed voor onze hersenen. Toch brengen studenten, docenten en medewerkers veel tijd door in klaslokalen en achter hun laptops. In deze maaksessie (her)ontwerp je een eigen les die zich buiten het klaslokaal afspeelt, of een ruimte op een andere manier benut. Je gaat naar huis met een schat aan nieuwe inzichten, werkvormen en heldere stappen die je de volgende dag al kunt ondernemen om jouw onderwijs gezonder, creatiever en groener te maken.

Locatie: Botanische tuinen, Educatief Lab