Rookvrij USP, campagne gestart

Rookvrij USP, campagne gestart

Welkom op een rookvrije campus. Het Utrecht Science Park is vanaf de start van het studiejaar 2021-2022 rookvrij. Dit geldt ook voor het terrein van de andere organisaties, inclusief de Botanische Tuinen en Sportcentrum Olympos. Ook de gemeentelijke groenstroken, bushaltes en openbare wegen zijn rookvrij.

In de eerste weken van het kom je deze street-art-uitingen tegen op verschillende plekken in het Utrecht Science Park.

Handhaving
Er lopen handhavers rond op het USP. Zij handhaven op het rookbeleid. Ook kun je door HU-medewerkers worden aangesproken. De verantwoordelijkheid voor een rookvrij Utrecht Science Park ligt immers bij ons allemaal. Wanneer dat nodig is, spreken we elkaar aan op elkaars gedrag. Dat geldt ook wanneer een collega of medestudent in het rookvrije gebied rookt.

Toch roken?
Wil je nou toch echt roken? De gemeente heeft een aantal plekken vastgesteld. Klik hier voor de rook-gedoogplekken. 

 

3 Good health and well-being

Wil je stoppen met roken?

 

  • Bezoek je huisarts voor advies. Een huisarts kan stopadviezen geven en je doorverwijzen naar een stoppen-met-rokenprogramma. Zorgverzekeringen vergoeden deze programma’s volledig en deze komen niet voor rekening van het eigen risico.
  • Op www.ikstopnu.nl  externe linkvind je informatie en tips over stoppen met roken.
  • Voor medewerkers die graag willen stoppen met roken heeft de Universiteit Utrecht een aantal stoppen-met-roken-boeken beschikbaar. Interesse? Stuur een email aan rookvrij@uu.nl  externe linko.v.v. ‘boek’.
  • Ben je leidinggevende en wil je medewerkers ondersteuning bieden in het stoppen met roken? Meld je dan aan voor het online webinar Samen Sterker Stoppen via deze link  externe link.