’’Simpel en effectief, gewoon doen zou ik zeggen’’.

’’Simpel en effectief, gewoon doen zou ik zeggen’’.

Warme truien dag

5 februari 2021 was het warme truiendag. Op deze dag gaat de verwarming in de Hogeschool Utrecht 3 graden naar beneden. Hiermee besparen we maar liefst 15% CO2 uitstoot.

Door Covid-19 was de Uithof in februari nog steeds gesloten. Daarom vroegen we medewerkers van de Hogeschool Utrecht om thuis je eigen verwarming een paar graden lager te zetten. Om jullie te motiveren hadden we een winactie voor warmtekussen.

Trotse winnaars

Allard Schelhaas & Herman Stiekema waren de trotse winnaars. Ze participeerde na het zien van het inspirerend HU-filmpje van Arjan Verheul (collega).

Zelf probeert Allard thuis ook slim om te gaan met energie, hij heeft bijvoorbeeld smart sensors op zijn radiatoren. Het warmte kussen bevalt perfect; (bij)verwarming is echt minder nodig. Zijn jongste, nog thuiswonende, dochter gebruikt het bijna dagelijks.

Allard raad het kussen ook aan anderen aan: ’’Simpel en effectief, gewoon doen zou ik zeggen’’.

Niet alleen om op te zitten

Herman geeft aan altijd nieuwsgierig te zijn naar nieuwe dingen en innovaties. Hij is zelf ook projectmedewerker geweest in de projectgroep duurzaamheid, van Sandra Valenbreder. Herman heeft het warmte kussen zeker gebruikt. Alhoewel niet op de zitting;

‘Meestal heb ik het op de grond gelegd om mijn koude voeten op te warmen, waardoor ik direct warme voeten kreeg. Ook goed te gebruiken om bv als kruik, bed opwarmer, rug etc. Dus niet alleen om op te zitten!’’.

Nu het beter weer wordt bergt Herman het kussen tijdelijk op.

‘Het kussentje is handig in gebruik en neemt weinig plaats in als je het niet gebruikt. Komende winter is het zeker weer een accessoire in de huiskamer en slaapkamer’’.

Conclusie

Beide winnaars geven aan dat de verwarming uit kon blijven of minder hoog aan stond tijdens het gebruik van het warmte kussen. Een echte aanrader dus voor mensen met koude voeten, billen of rug of als bed opwarmer in de winter.