Studenten starten duurzaam kledingmerk Sandcastle Clothing

Studenten starten duurzaam kledingmerk Sandcastle Clothing

SandCastle Clothing bestaat uit een groep jonge ondernemers tussen de 19 en 23 jaar oud, studerende aan de HU. Iedereen bij SandCastle Clothing heeft zijn of haar individuele skills, maar centraal staat de missie. De studenten willen een merk creëren dat ervoor zorgt dat men meer bewust wordt van het gebruik van de wereld om hen heen.

Duurzaamheid begint steeds meer impact te hebben op ons dagelijks leven. Door middel van duurzame longsleeves wil SandCastle Clothing haar klanten laten bijdragen aan een schonere wereld. De duurzame longsleeves zijn volledig ecologisch geproduceerd en zijn van 100% biologisch katoen. Om de bewust wording van een schonere wereld nog meer te vergroten bij de  klanten wordt een deel van het verkoopbedrag gedoneerd aan een non-gouvernementele organisatie, ‘The Ocean Clean-Up’. The Ocean Clean-Up zorgt ervoor dat al het plastic-afval uit de oceanen en rivieren wordt opgeruimd.

Als Hogeschool worden wij erg gelukkig van duurzame initiatieven vanuit onze studenten. Wij zijn altijd benieuwd naar nog meer duurzame ideeën en acties. Ben jij of ken jij iemand die zich ook inzet voor de 17 VN-doelen? Laat het ons weten op HU Duurzaam Doen met de hashtag #EnWatDoeJij?

 

Bron: HUOntwikkelt