Terugblik HU Dag van de Duurzaamheid 2019

Terugblik HU Dag van de Duurzaamheid 2019

HU Dag van de Duurzaamheid 2019: ‘Studentsucces: impact op de wereld van morgen’

Op donderdag 10 oktober 2019 vierde Hogeschool Utrecht de HU Dag van de Duurzaamheid 2019 op Padualaan 101 & 99 te Utrecht. Op deze webpagina blikken we terug op een zeer geslaagde dag met maar liefst 530 bezoekers.

Als grote instelling wil Hogeschool Utrecht het goede voorbeeld geven in duurzaam denken en handelen. Daarom organiseert zij elk jaar de HU Dag van de Duurzaamheid. Dit keer stond het event in het teken van ‘studentsucces’, een van de ambities uit het nieuwe ambitieplan ‘HU in 2026’. De professional van morgen is een duurzame professional. De weg naar studentsucces is een duurzame weg. Welke impact hebben onze studenten en alumni op de wereld van morgen en hoe doen ze dat? Daarover ging het op deze dag.

Na de opening van het HU Duurzaamheidsplein konden de bezoekers tijdens de Open Podium Route kennismaken met meer dan 60 duurzame initiatieven en ondernemingen van studenten en oud-studenten. Inspiratie was er ook bij het aansluitende symposium met keynotesprekers als Jan Rotmans en Thijs Lindhout. De dag eindigde met een primeur: de uitreiking van de Low Car Diet Awards. Commissaris van de koning van de provincie Utrecht, Hans Oosters, maakte de winnaar bekend: Universiteit Utrecht. Een team van a.s.r. behaalde de hoogste totaalscore in de regio Utrecht-Oost en ontving daarvoor een award uit handen van wethouder Lot van Hooijdonk.

Terugblikken of meer weten?

Bekijk het verslag, de foto’s, de impressievideo’s, de presentaties en de nieuwsberichten hieronder.
Wilt u meer weten over wat de HU allemaal doet op het gebied van duurzaamheid? Bezoek dan de site

Verslaglegging

Foto’s

Impressievideo’s

Presentaties sprekers 

Nieuwsberichten

Social media

Bron: HUOntwikkelt