Terugblik op duurzame minor markt

Terugblik op duurzame minor markt

Op de Internationale Dag van het Onderwijs hebben studenten van de HU minoren De Leefbare Stad, De Circulaire Stad en International Development Work hun eindprojecten gepresenteeerd tijdens de eerste edite van de HU Duurzame Minor Markt.
Het was een feest om te zien wat de studenten hadden gemaakt. Er waren eervolle vermeldingen voor de klimaatslimme muur van Save Lodge Nederland en het stedelijk metabolisme project over een hal van de jaarbeurs. Winnaars waren studenten van de minor International Development Work die een brandalism actie hebben ontworpen EN uitgevoerd over de bank ING. ING financiert namelijk nog steeds met 9 miljard per jaar de fossiele sector, aldus de studenten. De jury bestaande uit Nadia Verdeyen, Gerian Alofs, Johan Boterenbrood van de Gemeente Utrecht en Clara van Eenooghen van de Greenoffice van de HU roemden het project vanwege het Out of the box denken, de creativiteit, het sterke ontwerp en dat het daadwerkelijk is uitgevoerd. De posters hangen momenteel in bushokjes in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Op hun hun twitteraccount vind je meer info over de actie:  stoppINGfossilsNL (@stoppINGfossils) / Twitter.
De timing van het project is ook sterk in het licht van de recente oproep door Scientists4Future, Studenten voor Morgen en De Jonge Akademie aan hogscholen en universiteiten om over te stappen naar een duurzame bank en zich publiekelijk uit te spreken. Tevens voor verschillende organisaties, zoals Fossielvrij NLMilieudefensie, Banktrack en Extinction Rebellion NL, die momenteel actie voeren om ING te bewegen te stoppen met fossiele financiering. Van harte gefeliciteerd dus aan deze studenten met deze erkenning!