Vogelen tijdens de biodiversiteitsmaand

Wespendief, havik, waterhoen… Deze en nog veel meer vogels zagen we tijdens het vogelen in Amelisweerd. Het vogelen was onderdeel van de biodiversiteitsmaand waarin we samen met de UU extra aandacht besteedde aan – je raad het al – biodiversiteit.

Met een groep HU/UU studenten en medewerkers spraken we af in Amelisweerd, de groene achtertuin van de Campus. De gidsen van Vogelen met Mattie wachten ons op en deelde de leenkijkers uit. We konden beginnen!

Bewust kijken en luisteren

De groep deelnemers was een mix tussen geïnteresseerden zonder voorkennis en mensen die al vaker vogels keken. Er werd regelmatig gestopt om vogelgeluiden toe te lichten en de vogels te zoeken.

Door bewust rond te lopen en te luisteren in Amelisweerd zagen we van alles. De hoogtepunten waren: een overvliegende wespendief, een felblauwe ijsvogel boven het water, twee kleine vliegend herten en het spreeuwennest in een door een specht gemaakt holletje.

Op de hoogte blijven

Volgend jaar mei 2025 zal HU Duurzaam doen weer een biodiversiteitsmaand houden. Mocht je op de hoogte willen blijven volg HU Duurzaam Doen op LinkedIN en meld je vrijblijvend aan bij de teams omgeving SDG Community.

Klein vliegend hert - Amelisweerd Klein vliegend hert
IJsvogel - Amelisweerd Ijsvogel
Boerenzwaluw - Amelisweerd Boerenzwaluw
Wespendief - Amelisweerd Wespendief
Weidebeekjuffer - Amelisweerd Weidebeekjuffer