Woensdag 26 juni: Ontwikkel jezelf op het gebied van duurzaamheid & digitalisering

Met een leeg hoofd en een lege computer de zomervakantie in? Waarom en hoe doe je dat?

Kom erachter tijdens de ontwikkelsessie over Duurzaamheid en Digitalisering op woensdag 26 juni van 15:00-16:30 op HL15 6.080
Jouw volle mailbox neemt ontzettend veel opslag in gebruik en dat kost allemaal energie. Door het verwijderen van oude e-mails zorg je beter voor jouw laptop en verlaag je jouw CO2 footprint

Wat gaan we doen? 
In de sessie verkennen we duurzaamheid in de context van digitalisering. Leer over de impact van ICT op de SDG’s, ontdek manieren om de levensduur van je computer te verlengen en krijg praktische tips, zoals het beheren en opschonen van je mailbox. Verrijk je kennis en ontmoet collega’s met gedeelde interesses.

Onderdeel van het ontwikkelfestival 2024

Het Ontwikkelfestival van de Hogeschool Utrecht is het moment om jouw talent te ontdekken, ontwikkelen en benutten voor de wereld van morgen. Dit jaar vindt het festival plaats van 24 tot en met 27 juni op Heidelberglaan 15. Samen met inspirerende sprekers organiseert HU Samen Duurzaam dit jaar een sessie voor het ontwikkelfestival.

Aanmelden

Meld je hier aan voor woensdag 26 juni van 15:00-16:30 op HL15 6.080 of door een mail te sturen naar duurzaamdoen@hu.nl

Sessie Woensdag 26 juni De impact van ICT op de SDG’s

De workshop op woensdag wordt geopend door HU-Docent Bernard Leussink (Open ICT).

Bernard gaat in op de impact van ICT op de wereld. Vaak worden hiervoor de Sustainable Development Goals (SDG’s) gebruikt, maar die worden vaak te vaag gevonden om echt richting te geven. Wat is nou concreet de schade die ICT aanricht aan de planeet (hint: het is meer dan alleen energieverbruik en e-waste)? Welk effect heeft ICT op mensen zelf – van gezondheid en privacy tot de vraag of onze banen nog wel bestaan over 5 jaar? En in hoeverre wegen de positieve effecten van ICT (bijv. slimme meters, deelplatformen, etc.) hier tegenop? De belangrijkste boodschap is dat 100% duurzame ICT niet bestaat. Het gaat over de afweging tussen positieve en negatieve impact – en dat het voeren van díe discussie al het halve werk is in bewustwording en handelingsbekwaamheid bij zowel docent als student.

Zelf aan de slag! Ontdek welke impact jij maakt. Sta jij daar weleens bij stil? 

Verleng de levensduur van jouw laptop

In de tweede helft van deze sessie gaat Maurits Riton Logtenberg in op het verlengen van de levensduur van jouw laptop. Hoe gebruik je jouw laptop en hoe zorg je voor het juiste onderhoud, denk aan ordenen, organiseren en opruimen. Wat is duurzame software en welke updates & upgrades moet je juist wel of niet aangaan? Kom er allemaal achter tijdens de sessie met oud HU medewerker en reparatie expert Maurits.