Workshop: het werk dat weer verbindt op 14 juni a.s.

Workshop: het werk dat weer verbindt op 14 juni a.s.

 The biggest gift you can give is to be absolutely present, and when you’re worrying about whether you’re hopeful or hopeless or pessimistic or optimistic, who cares? The main thing is that you’re showing up, that you’re here and that you’re finding ever more capacity to love this world because it will not be healed without that.” Joanna Macy

Hoe kan je open staat voor wat er gebeurt in de wereld, en tegelijkertijd jezelf ook (blijven) voeden? Veel mensen voelen zich geraakt door de schade die de natuur en het leven op aarde wordt toegebracht en wensen om bij te dragen aan een meer duurzame samenleving. Omdat we ons zo machteloos voelen, leidt deze betrokkenheid vaak tot schuldgevoelens of ontkenning, met als resultaat dat we ons afsluiten. The Work That Reconnects (WTR), van eco-activiste Joanna Macy  helpt mensen hun aangeboren verbindingen met elkaar, en met de inherente, zelfhelende vermogens van het levensweb opnieuw te ontdekken en ervaren. Hierdoor worden ze gevoed en gemotiveerd om een natuurlijke bijdrage te leveren aan een levensondersteunende samenleving.

Op 14 juni organiseren Marijke Christiansson en Nynke Okma een bijeenkomst waarin ze The Work That Reconnects (WTR) introduceren en collega’s van de Hogeschool Utrecht kennis  laten maken met het ecologische gedachtengoed en methodieken van Joanna Macy. Naast een inleiding in de visie en theoretische basis, laten ze jullie ook ervaren op welke manier de oefeningen je kunnen voeden om op een natuurlijke manier betrokken te zijn bij de wereld om ons heen en een basis te leggen voor onderlinge uitwisseling, samenwerking en inspiratie.

Bij belangstelling voor een vervolg, organiseren Marijke en Nynke vanaf september nog een verdiepende serie van vier bijeenkomsten.

Wees welkom op 14 juni 2021 van 9.30 tot 12.00 (online)!

Voor vragen of om je aan te melden kun je contact opnemen met Marijke Christiansson: marijke.christiansson@hu.nl.

bron foto:  J.M.Garg – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2878326)