Sustainable Tour

Wist jij dat er een voedselbos op de campus is? Dat er een circulair, modulair en energiezuinig gebouw staat op de Uithof, ontworpen door studenten? En, weet jij waar je nou een écht duurzame lunch kunt halen op de HU? Dit, en nog veel meer, vertellen wij op de Sustainable Campus Tour.

Wij, van de Green Office HU inspireren, activeren en informeren op een positieve manier voor duurzaamheid. Tijdens de Sustainable Campus Tour wandelen we samen langs allerlei duurzame, innovatieve hotspots op de HU. We nemen studenten en/of medewerkers mee naar plekken waar ze normaal niet zo snel zouden komen of niet wisten dat bepaalde aspecten waar ze wel eens langs lopen óók duurzaam zijn. Denk aan energiezuinige snufjes in gebouwen, duurzame cateringmogelijkheden, sociale innovaties en meer. We gaan over de hele campus en langs bijna alle HU gebouwen in ongeveer 1,5 uur en eindigen op het meest biodiverse plekje van de Uithof met een havercappucino.

Op deze manier willen we mensen bewust maken van het feit dat Hogeschool Utrecht goed bezig is met duurzaamheid en de SDG’s.

Voorbeelden van de Sustainable Tour afgelopen jaar waren met nieuwe medewerkers tijdens de HU kickstartdag en met studenten van de Minor International Development. Toen hebben we de tour gecombineerd met één van onze workshops die we aanbieden.

Op aanvraag

De tour is op aanvraag te boeken bij Green Office en kan als je dat wilt op maat gemaakt worden. We deden het al eerder voor onze hospitality medewerkers, voor eerstejaars studenten en voor de studenten van andere Green Offices in Europa!

Ben je benieuwd naar de Sustainable tour? Loop even langs bij het Denver House of stuur direct een mailtje naar: sacha.kersten@hu.nl

Switch to English English