Wervelende liveshow bomvol inspiratie hoe jij als student duurzamer kunt leven!

1 juni, 16:30–18:00, Heidelberglaan 15

Met gratis hapje, drankje én een gevulde groentetas (t.w.v. €7)* voor je favo veganavondmaaltijd. 

In RoadMap, een videoreeks van Podium en Green Office HU, neemt onze eigen programmamaker Lucas je mee langs inspirerende duurzame initiatieven. Roadmap betekent letterlijk een routekaart, gebruikt om duurzaamheidsdoelen te behalen. In de videoserie onderzoeken we wat de HU eigenlijk doet aan duurzaamheid en hoe jij als student zelf duurzamer kunt leven. En wist je dat dat nog leuk is ook?  

Tijdens RoadMap: de liveshow lanceren we twee gloednieuwe video-afleveringen over Duurzame Voeding en Mobiliteit. In live interviews horen we van de studenten achter RoadMap welke duurzame initiatieven hen tijdens de serie het meest geïnspireerd hebben. Kok Saskia Beertsen laat het publiek proeven van de lekkerste hapjes en drankjes, gemaakt van restjes in de strijd tegen voedselverspilling. Fanny, Hidde en Bart van Green Office delen een vegan recept waarmee je dezelfde avond nog een maaltijd kan maken. Daarvoor ontvang je een gratis groentetas! Lucas en Sam van Podium gaan met het publiek in gesprek hoe we gezamenlijk bij kunnen dragen aan een duurzame wereld. Dit alles wordt live opgetekend door illustrator Lybrich Wieringa in onze eigen Podium-roadmap: een creatief stappenplan om als student te bouwen aan een sustainable future.

Geef in het aanmeldformulier aan of je een groentetas wilt ontvangen. Deadline voor bestellen van een groentetas is 24 mei. 

Duurzame Voeding

Wist jij dat de koffierestjes van de automaten op de HU niet zomaar in de prullenbak verdwijnen? Het zou zomaar kunnen dat je wel eens een bitterbal hebt geproefd gekweekt op restjes koffiedik. In deze aflevering gaan we langs bij De Clique en andere innovatieve projecten die foodwaste tegengaan.  

Mobiliteit

Je hebt vast wel eens een ritje gemaakt in een elektrische auto, maar er zijn nog veel meer groene innovaties bezig op dit moment. In deze aflevering ontdek je dat je vanuit Utrecht binnenkort naar allerlei nieuwe plekken in Europa kunt met de nachttrein, en dat een oud-HU student een groen alternatief voor asfalt maakt. 

Bekijk hier de eerste RoadMap aflevering over duurzaam wonen

Praktische informatie: toegankelijkheid

Heidelberglaan 15 heeft twee liften, een (rolstoel)toegankelijk toilet op elke verdieping, parkeergelegenheid voor mensen met een mobiliteitsbeperking en er zijn vrijwel geen drempels in het gebouw. Het programma is Nederlandstalig. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

Goed om te weten

Wanneer
wo 1 jun 2022
Tijd
16:30 - 18:00
Switch to English English