Logopedie

Een heldere stem én duidelijke (uit)spraak? Bij Logopedie helpen onze studenten Logopedisten u met stem-, spraak- en verstaanbaarheid. Wij leren u uw stem goed te gebruiken. Spraak, adem en slikken: de student van de opleiding Logopedie onderzoekt alles. Intake, onderzoek en behandelingen is gratis.

Met welke klachten kunt u terecht?
Wij helpen u met stem-, spraak- gehoor- of slikproblemen. Maar ook als mensen u niet altijd goed verstaan. Hieronder enkele voorbeelden waarvoor u een afspraak kunt maken bij Logopedie:

  • U hebt last van keelpijn, heesheid of vermoeidheid als u (veel) spreekt.
  • Nederlands is niet uw moedertaal. U bent daardoor niet altijd goed te verstaan.
  • U hebt moeite met de uitspraak van bepaalde klanken.
  • U hebt een beugel gehad, maar uw tanden gaan weer scheef staan (wat vermoedelijk komt door een afwijkende slik).
  • U twijfelt over uw gehoor en u wilt een gehoortest laten afnemen.

Intake en behandelingen
De studenten kunnen u helpen van september t/m juni. De eerste afspraak is een uitgebreide intake. Daarna volgt een onderzoek. Soms start het onderzoek al tijdens de eerste afspraak. Na afronding van het onderzoek stellen de studenten een behandelplan op. Dit plan bespreken zij met u. Een volledige behandeling bij Logopedie duurt meestal 10 weken.

Oefeningen en adviezen
U krijgt eenvoudige oefeningen en duidelijke adviezen om uw stem en spraak te verbeteren. U krijgt ook opdrachten die u iedere dag kunt toepassen. Wanneer het nodig is verwijzen wij u door naar een logopediepraktijk bij u in de buurt of naar de huisarts. Bekijk ons YouTube filmpje, waarin studenten en cliënt vertellen over onze logopediebehandelingen.

Aanmelden en vragen
Hebt u vragen? Neem dan contact op met een medewerker van het HU GEZOND&WEL Centrum tel.nr. 088 4815777. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag 8:15-12:00 en 13:00-16:00 uur. Klik voor aanmelden op de blauwe aanmeldknop hieronder.
Tijdens de schoolvakanties Midden-Nederland is het centrum gesloten.