Mondhygiëne

Mondhygiëne

Veel mensen hebben eenvoudig op te lossen gebitsproblemen. Bijvoorbeeld bloedend tandvlees, slechte adem, gevoelige tandhalzen, rookaanslag, tandsteen of een klein beginnend gaatje. Onze studenten Mondzorgkunde worden opgeleid als Mondhygiënist. Zij kunnen deze problemen behandelen. Bent u 16 jaar of ouder? Zij helpen u graag in de kliniek Mondzorg.

Screening, intake, onderzoek en behandelingen zijn gratis. De enige voorwaarde is dat u staat ingeschreven bij een tandarts. Wij informeren de tandarts over de zorg die we verlenen. Hebt u (kies)pijn, bent u lang niet naar de tandarts geweest of hebt u uitgebreide of moeilijke tandheelkundige zorg nodig? Maak dan een afspraak met uw tandarts voor het behandelen van uw probleem.

Intake en behandelingen
De eerste afspraak is altijd een screening. Deze screening kunnen wij alleen op vrijdagochtend inplannen en duurt ongeveer een half uur. Tijdens de screening beoordelen we of we u kunnen behandelen. Dan volgt een intake waarin we voor u een behandelplan maken. Dit plan bespreken we met u, zodat u weet hoeveel behandelingen nodig zijn. Het behandelplan delen we met uw tandarts.

U krijgt (vaak meerdere) behandelingen van ongeveer twee uur. Voor elke afspraak krijgt u zoveel mogelijk dezelfde behandelaar. De studenten geven tijdens de behandeling ook advies over de verzorging van uw gebit.

Aanmelden en vragen
Hebt u vragen? Neem dan contact op met een medewerker van de kliniek tel.nr. 088 4815777. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag 8:15-12:00 en 13:00-16:00 uur. Tijdens de schoolvakanties Midden-Nederland is de kliniek gesloten.