Tandprothetiek

Tandprothetiek

Door ziekte, slijtage van uw tanden en kiezen of bijvoorbeeld als gevolg van jarenlang roken, kunnen uw tanden verzwakken. Het kan zijn dat ze vervangen moeten worden. Net als bij het ontbreken van tanden en kiezen in uw gebit kan een het overstappen op een kunstgebit een goede keuze zijn. Onze studenten van de opleiding tandprothetiek geven u advies over de beste oplossing. Is voor u een kunstgebit de juiste keuze? Onze studenten Tandprothetiek meten het gebit aan, maken en plaatsen het bij u. U bent welkom bij de kliniek Tandprothetiek.

Gebitsproblemen die uw tandarts behandelt
Heeft u een kroon of brug nodig op uw bestaande tanden? Of is een grote tandheelkundige ingreep nodig, zoals een wortelkanaal behandeling? Neem dan contact op met uw eigen tandtarts. Onze studenten kunnen u niet helpen met deze gebitsproblemen.

Behandeling door studenten
Studenten tandprothetiek helpen u, maken het gebit en geven advies. Ervaren vakdocenten begeleiden de studenten. Uw behandeling heeft daarmee altijd een hoge kwaliteit. En uw komst helpt ons goed onderwijs te geven.

Onze studenten kunnen het volgende voor u doen:

  • Aanmeten, maken en plaatsen van een volledig kunstgebit
  • Aanmeten, maken en plaatsen van een gedeeltelijk gebit
  • Aanmeten, maken en plaatsen van een klikgebit op implantaten

Zij geven u ook goede onderhoudsinstructies én u krijg een schoonmaakset. Wij nodigen u jaarlijks uit voor een kosteloze controle van uw mond en uw kunstgebit.

Kosten
De intake, het onderzoek, het passen en plaatsen en het maken van een (gedeeltelijk) gebit is kosteloos. Moeten er ook implantaten geplaatst worden, dan zijn daar mogelijk wel kosten aan verbonden. Deze behandeling wordt niet uitgevoerd door onze studenten Tandprothetiek. Wij adviseren u om hierover in gesprek te gaan met uw tandarts. Bent u aanvullend verzekerd? Lees dan in de polisvoorwaarden of een implantaat (gedeeltelijk) vergoed wordt.

Wat verwachten wij van u
Voor het aanmeten van een nieuw gebit bij de kliniek Tandprothetiek zijn minimaal acht afspraken op zaterdag nodig (vanaf september 2024 zijn de afspraken op vrijdag). Wij verwachten dat u al deze dagen aanwezig bent. De student is voor zijn studievoortgang afhankelijk van uw aanwezigheid.

Aanmelden en vragen
Heeft u vragen? Neem dan contact op met een medewerker van de kliniek tel.nr. 088 4815251.