Algemene informatie

Wie zijn wij?

Eelco, Margriet, Sigrid en Lune vormen samen team Oekraïne en zijn de organisatie achter het Oekraïne project van de HU.

Lune van den Berg

Lune is een 21-jarige journalistiek student die een interesse heeft in cultuur, maar ook politiek vind ze erg interessant. Ze is altijd op zoek naar het volgende verhaal en vooral naar de mensen achter de krantenkoppen. Welk effect heeft het op hun en hoe ervaren zij de daadwerkelijke gebeurtenissen. Binnen het project houdt Lune zich bezig met sociale media, de website, interviews en nieuws.

“Politiek gebeurt nu in vergaderzalen en achter gesloten deuren. Die deuren horen open, niet dicht. Sesam open nu!”

 

 

Sigrid Fredriks

Ik vervul twee verschillende rollen binnen de HU. Officemanager bij HU Werkbijjestudie en senior managementassistent bij het Instituut Associate degrees. Daarnaast ben ik sinds begin mei achter de schermen betrokken bij project HU Oekraïne. Ik, die altijd handelt vanuit mijn gevoel maakt dat ik tijd heb gemaakt om aan project HU Oekraïne ondersteuning te geven.

Naast mijn werk vind ik het fijn om een bijdrage te kunnen leveren die maatschappelijk relevant is. En nu ook binnen de ‘HU-muren’.

 

 

 

 Eelco Koot

Als kwartiermaker werkveld van opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening zijn we al permanent aan het verbinden met het werkveld. Bij het project Oekraine HU is de uitdaging om als hele Hogeschool te kijken hoe we vanuit al de verschillende geledingen kunnen schakelen met maatschappelijke vraagstukken rond de Oekrainse vluchtelingen in deze regio.

“Mijn persoonlijke drive is om vanuit de Hogeschool betrokken te zijn bij maatschappelijke vraagstukken”

 

 

Margriet van der Sar

Margriet is projectmanager binnen de Hogeschool Utrecht. Vanuit de koers die de HU vaart leidt zij diverse change projecten waarin de verbinding tussen onderwijs en de ondersteunende diensten een cruciale factor is. Samen met Eelco zorgt zij dat de vraagstukken die ontstaan vanuit de regio om de vluchtelingen vanuit Oekraïne te helpen, gematcht worden aan dat wat de HU te bieden heeft.

Elke verandering moet je met elkaar doen, die verbinding aanbrengen en het samen najagen van dat doel, daar kom ik mijn bed elke dag weer voor uit”

 

"Niemand kiest ervoor om vluchteling te zijn, maar we hebben wel de keuze hoe we hen helpen"

Filippo Grandi, Hoge commissaris voor de vluchtelingen (UNHCR)

Wat is project HU-Oekraïne?

Het HU-Oekraïne project is een project van de Hogeschool Utrecht. Met dit project wil de Hogeschool Utrecht Oekraïense studenten en vluchtelingen tegemoet komen met hulp en informatie. Dit doen we via deze website door informatie te delen en vragen om hulp en aanbod vanuit de HU. Ook wordt er gewerkt aan het koppelen van studenten en vluchtelingen. Dit doen we via honourstrajecten en challenges buiten de normale onderwijsprogramma’s.

Missie

Onze missie is om de Oekraïense vluchtelingen in Utrecht en omgeving te ondersteunen en helpen waar nodig of welkom. Dit doen wij door studenten te koppelen aan vrijwilligersvacatures of door ze een via de HU een Honourproject te laten starten om een vluchteling bijvoorbeeld Engels les te geven of ze gewoon te vermaken met een kunstworkshop. Verder verspreiden wij nieuws vanuit de regio, deze kopiëren wij van nieuwsmedia en overheidsorganen. De link naar het originele artikel staat altijd onderaan het artikel.

Wij willen de vluchtelingen het zo prettig mogelijk maken en ze helpen zich enigszins thuis te laten voelen in Nederland.

Onze manier van werken

Wij ontvangen vragen, aanbod en opdrachten van studenten, vrijwilligersorganisaties en andere derden via onze mailbox oekraine@hu.nl . Deze filteren wij en indien ze passen bij het project zal het op de website verschijnen en kan de vacature of nieuwtje bekeken of vervuld worden. Vragen zullen vrijwel altijd beantwoordt worden door ons team. Onthoud wel dat wij een project zijn van de HU, wij zijn geen overheidsorgaan of nieuwsplatform. Mocht er iets niet correct op onze website staan laat dat dan vooral weten door een mail te sturen naar het eerder genoemde e-mailadres.

Verder zijn wij ook te bereiken via onze sociale media, wij zijn actief op twitter, Instagram en facebook.

Contact

E-mail: oekraine@hu.nl

Mocht je een specifiek lid van het team willen spreken, zet hun naam dan in het onderwerp van je e-mail.

Are you looking for contact info as a Ukrainian student, you can send us an e-mail or look at the tab ‘Ukrainian students’