Wat doet de HU

Voor de studenten van de Hogeschool Utrecht zijn er meerdere mogelijkheden om mee te kunnen doen aan het Oekraïne project. Op deze manier kan je jouw vaardigheden inzetten en niet alleen mensen helpen, maar ook iets leren.

De mogelijkheden hebben verschillende vormen en maten. Er zijn Honours projecten, maar ook challenges binnen jouw opleiding. Mocht je zelf ideeën hebben, dan kun je deze pitchen via een e-mail of zelf naar je docent stappen. Bedenk wel dat dit project gefocust is op Oekraïense vluchtelingen, dus de mogelijkheden die wij aanbieden ook.

De mogelijkheden via de HU zijn hieronder te vinden. Mocht er iets interessants tussen zitten, zoek dan contact met een docent of met ons via onze e-mail.

 

Archimedes, Theo Thijssen & Ecologische Pedagogiek

Met de Instituten Archimedes, Theo Thijssen en Ecologische Pedagogiek zijn we met scholen van Primair Onderwijs en Voortgezet Onderwijs aan het. werk om ondersteuning te bieden bij het onderwijs aan Oekraïense kinderen. Steeds zijn we op zoek naar maatwerk hierin. Ook zijn we bezig om een traject op te zetten om Oekraïense docenten vanuit Instituut Archimedes snel te scholen op b.v. Engels om snel in te zetten in het onderwijs

Bedrijfskunde & International Busines

Honours studenten van de opleidingen Bedrijfskunde en International Business zijn actief als vrijwilliger bij een huiskamerproject vlakbij de Jaarbeurs in Utrecht. Daarnaast maken zij een plan om de dienstverlening voor Oekraïners die met allerlei praktische vragen rond zorg, welzijn, wonen, werk en leren te verbeteren.

Sociaal Juridische Dienstverlening

Studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening zijn op diverse plekken actief vanuit hun vrije ruimte om praktische ondersteuning te bieden aan Oekraïense vluchtelingen. Dan gaat het om ondersteuning bij aanvragen leefgeld, het ondersteunen bij het zoeken naar werk en het verwijzing naar medische voorzieningen.

Gezond & Wel in de Wijk - Social Work

We zijn bezig om een project op te starten vanuit Gezond en Wel in de Wijk om met studenten van Social Work, Sociaal Juridische Dienstverlening en Gezondheidsopleidingen actief aan de gang te gaan bij een opvang locatie in de regio. Hier willen we ook studenten van Human Resource Management en andere opleidingen betrekken

HU Home