Panel HU Oekraïne project 10 oktober

Panel HU Oekraïne project 10 oktober

10 oktober – Het HU Oekraïne project <nieuw panel>

Heel Nederland is bezig met het helpen van Oekraïense vluchtelingen en ze een plek geven in de maatschappij, zo ook de Hogeschool Utrecht. Dit is dan ook exact de reden dat het HU Oekraïne Project is opgezet. Een plek waar studenten, docenten en Oekraïense vluchtelingen samenkomen om elkaar te helpen en ondersteunen. We zijn nu een aantal maanden bezig en lopen tegen bepaalde dingen aan, o.a.: hoe bereiken wij de studenten en wat vinden zij eigenlijk van ons project? Om dit te kunnen beantwoorden hebben wij jullie nodig! Help ons ervoor te zorgen dat de Hogeschool Utrecht geen bubbel wordt, maar een plek waar samenwerking en de maatschappij ook centraal staan naast het onderwijs en de studenten.

Onderwerpen die worden besproken tijdens het panel zijn Het HU Oekraïne project, honourstrajecten, verwachtingen en bereikbaarheid van studenten en behoeftes buiten curriculaire activiteiten.

Overige informatie:

  • Maandag 10 oktober van 16:00 tot 18:00
  • Locatie: Utrecht Sciencepark Padualaan 99. Presentatieruimte 0.018 ’the Inspirator’

​​​Omdat we jouw mening waarderen, ontvang je een vergoeding voor deelname. Geef je voor maandag 3 oktober op via studentpanel@hu.nl, Heb je vragen, neem contact op met Maaike Lockefeer, Lune van den Berg of Margriet van der Sar.

 

Ps. We organiseren ook onderstaande panels. Bij Sticky Campus zijn zowel medewerkers als studenten welkom.

6 oktober – Tover de HU om tot “Sticky Campus” <nog een paar plekken>

Onderzoek wijst uit dat informeel, sociaal contact tussen docenten en studenten bijdraagt aan het succes van studenten. Maar hoe en waar tref je elkaar? Hoe maak je een gebouw en met name een Instituutsplein aantrekkelijk? Hoe tover je de HU om tot een “Sticky Campus”. Instituut IPB staat aan de vooravond van een verbouwing op PL101, dit biedt een mooie kans om daarover mee denken.

Op donderdag 6 oktober van 16.00 – 18.00 uur grijpen we deze meedenk-kans. De projectleider Tessa Ackers wil graag van ons weten wat bijdraagt aan een aantrekkelijk gebouw, een plek waar je graag wil zijn, waar je lekker kunt werken of studeren, waar je je thuis kan voelen als student en als docent. Denk je mee? We willen Tessa met een paar goede en uitvoerbare ideeën op pad sturen?. Tegelijkertijd is dit een mooi moment om anders te leren kijken naar je eigen werkomgeving: waar stimuleert die omgeving het gewenste gedrag en waar kan het nog beter… Je kunt je via de HU Connectors, Maaike Lockefeer en Simone van den Berge, aanmelden via het mailadres connector@hu.nl (of accepteer de uitnodiging). Omdat we jouw mening waarderen, ontvangen studenten voor deelname aan dit panel een vergoeding. Mocht je meer informatie willen dan kun je Roel Schulte, docent/ onderzoeker en initiatiefnemer van deze bijeenkomst benaderen. En natuurlijk kunnen ook de Connectors je meer vertellen.

13 oktober – BYOD digitaal toetsen – beoordelen gebruiksgemak <alleen in de middag plek>

Wat vind je van de gebruiksvriendelijkheid bij de afname van de digitale toetsen op BYOD (Bring Your Own Device)? Hoe moet dat er voor jou in de nabije toekomst uitzien? Op dit moment is de Hogeschool bezig met de beoordeling van nieuwe software leveranciers. Wil jij directe invloed hebben op de keuze van de oplossing die we als HU gaan gebruiken? Doe mee op donderdag 13 oktober.

Deze bijeenkomst gaat om de beoordeling van de gebruiksvriendelijkheid van software om toetsafname met BYOD mogelijk te maken. Maximaal 4 leveranciers presenteren dan hun oplossing. Zij gaan daarbij specifiek in op het gebruiksgemak voor studenten, examinatoren (docenten) en medewerkers van de toetsorganisatie. Jij als student ontvangt voor je deelname bovendien een vergoeding (*). Je kan kiezen of je in de ochtend, middag of aan beide sessies deel wilt nemen. Vul s.v.p. dit formulier in. Wij informeren je daarna over praktische zaken. De bijeenkomst wordt gehouden op Padualaan 97, USP. Heb je vragen, neem contact op met Remko Pollmann via remko.pollmann@hu.nl of 06-41641684.

(*) Je ontvangt 16 euro netto per uur x 3,5 uur. Studenten met een lopend contract bij Connecting Factory ontvangen het reguliere uurtarief