Verdieping

Persoonlijk Leiderschap

Wil jij jezelf beter leren kennen en meer uit jezelf halen? Jezelf uitdagen en je grenzen verleggen? Erachter komen wat bij je past en hoe jij de wereld om je heen wilt beïnvloeden? Ben je eigenwijs of vind je je juist dat je wel wat meer lef mag tonen?

Inhoud cursus

Twee keer per jaar wordt de Honourscursus Persoonlijk Leiderschap aangeboden, speciaal voor studenten die iets extra’s willen doen naast hun reguliere opleiding. In deze cursus ben jij de baas. Jouw inzet en openheid bepalen hoeveel je gaat leren. Dit is dus geen cursus waarin je “gewoon even wat opdrachten doet”, maar waarin je wordt uitgedaagd echt naar jezelf te kijken!

In groepen van ongeveer 15 studenten gaan we aan de hand van het boek “De 7 eigenschappen van effectief leiderschap” van Stephen R. Covey kijken naar de manier waarop we in het leven staan. Hoe ga je met jezelf om en hoe ga je met anderen om? En hoe laat je anderen met jou omgaan? We gaan niet alleen naar binnen kijken, maar ook naar buiten. Wie bewonder je en wat kan je van deze mensen leren?

De cursus wordt afgerond met een masterplan, waarin je laat zien wat je hebt geleerd van je helden en van Covey en wat je meeneemt naar de toekomst.

Het kan dus confronterend zijn en soms ook pijnlijk, maar vooral heel erg leerzaam en verrijkend. We vragen dus ook best wel wat van je: inzet, je open stellen voor de stof en voor elkaar, verantwoordelijkheidsgevoel, het geven en ontvangen van feedback, enz.. Van de docenten mag je ook heel wat verwachten: een veilige omgeving, veel activerende opdrachten en interactieve bijeenkomsten, en veel lachen.

Je kan de honourscursus Persoonlijk Leiderschap volgen voor een losse ster voor leiderschap. Binnen het domein Gezondheidszorg kan je ook voor de TopClass kiezen. Deze start met dezelfde cursus, waarna je nog 4 sterren (of meer) haalt en af en toe samenkomt in je eigen groep. Voor meer informatie zie TopClass.

In blok A én in blok C starten we weer met een nieuwe cursus. Lessen vinden plaats op de (dinsdag)avond van 18.00 – 20.30 uur, meestal om de week en soms vaker. Er zijn ongeveer 10 bijeenkomsten verdeeld over twee blokken (AB of CD). Je kan je inschrijven op Osiris : GHON-PERLEI-19 of voor de Engelse variant GHON-PERLEA-19. Voorlichting over de cursus volgen is voorwaarde voor deelname.

Meer informatie: anneke.reintjes@hu.nl

Ben je ook geïnteresseerd in een ster voor innovatie?

Misschien is de honourscursus Frisse Blikken op de Zorg iets voor jou!

Inschrijven in Osiris