Certificaat

De honoursstudent die bij de HU afstudeert met het honourscertificaat, is een toekomstbestendige professional: een Y(why)-professional. Bij het honours eindassessment licht je jouw persoonlijke honoursreis toe en laat je zien hoe je de verdieping, verbreding en verbinding hebt gezocht en vanuit je eigen why impact hebt gemaakt.

Eindopdracht
Als je het honourscertificaat wilt behalen, maak je de Eindopdracht honourscertificaat vanaf september 2022 DEF. Deze eindbeoordeling vraag je aan na het behalen van vijf (willekeurige) sterren bij de honours contactpersoon van jouw opleiding of instituut. Je maakt met hem/haar afspraken over de beoordelaars bij de eindbeoordeling en de organisatie daarvan. De Procedure eindassessment honourscertificaat vanaf september 2022 DEF  is beschreven door de HU honourscommissie.

Profiel voor de HU Honoursstudent vanaf september 2022: Y(why)-professional

Bij HU Honours willen we jou opleiden tot de professional van de toekomst die we Y-professional noemen. Een Y-professional is iemand die de verbinding kan leggen tussen zijn diepe vakkennis en brede vaardigheden. En hij kan de verbinding maken met zichzelf, met anderen en zijn omgeving. Bij Honours ontdek je (nog meer) wie je bent, waar je voor staat en waar je voor gaat, en waarom jij met jouw kwaliteiten een bepaalde bijdrage wilt leveren. Je wordt je bewust van je eigen why die ook wel purpose of intentie wordt genoemd. De letter Y staat voor je eigen why die je weet uit te dragen naar de buitenwereld.

Wil je meer weten over het ontstaan en de achtergrond van de Y-professional, lees dan het white paper Honours Why in het Nederlands of in het Engels.