Huidtherapie

HuidtherapieHeeft u huidklachten óf heeft u vragen over uw huid? Sinds 2001 bestaat een officiële vierjarige hbo-opleiding Huidtherapie aan Hogeschool Utrecht. In de HU kliniek Huidtherapie bieden studenten in opleiding advies en behandeling onder begeleiding van docenten en ervaren huidtherapeuten. U krijgt aandacht van de student én de docent. Op deze manier wordt de kwaliteit van de behandelingen gegarandeerd en draagt u bij aan het onderwijs.

Voor wie

Voor iedereen met huidproblemen of vragen over de huid. Huidklachten komen veel voor, denk hierbij aan acné, littekens, overbeharing, rode adertjes in het gezicht, vochtophoping (oedeem), vlekjes of verkleuringen. De studenten huidtherapie zijn gespecialiseerd in de behandeling van een beschadigde of zieke huid.

Ook kunt u u laten adviseren over de invloed van voeding, zonlicht en stress op uw huid. De HU Kliniek Huidtherapie biedt u de mogelijkheid van een gratis uitgebreide intake (checkup), controle en indien nodig adviezen en een groot aantal behandelingsmogelijkheden.

Behandeling

Wat gaat er gebeuren?

Tijdens een uitgebreide gratis intake kunt u vertellen wat uw klachten zijn en wordt uw huid onderzocht.  Aan de hand van deze intake wordt vastgesteld of u in de HU Kliniek Huidtherapie kunt worden behandeld, of dat een medische diagnose noodzakelijk is. In dat geval wordt u geadviseerd uw huisarts te raadplegen.

Welke resultaten kunt u verwachten?

In de kliniek zijn altijd docenten aanwezig om mee te kijken en te helpen, zodat u zeker weet dat u de zorg en behandeling krijgt die u nodig heeft. U krijgt heldere adviezen over de verzorging van uw huid en indien nodig wordt u behandeld.

Lees hier meer over de aandoeningen die de huidtherapeuten behandelen.

Verwijzing

Om een beroep te kunnen doen op een huidtherapeut heeft u geen verwijzing nodig, u kunt bij ons terecht zonder verwijzing van uw huisarts of specialist.

Aan de hand van een uitgebreide gratis intake wordt vastgesteld of u in de kliniek kunt worden behandeld, of dat een medische diagnose noodzakelijk is. In dat geval wordt u geadviseerd uw huisarts te raadplegen.

Tarieven

De uitgebreide intake (checkup) en eventuele behandelingen zijn kosteloos. Producten kunt u aanschaffen tegen een gereduceerd tarief (betaling enkel met pinpas).

Aanmelden

U kunt zich telefonisch aanmelden voor de wachtlijst via de patiëntenbalie van de HU Klinieken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 088 481 57 77.

Contact

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de patiëntenbalie van de HU Klinieken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 088 481 57 77 of e-mail: huklinieken@hu.nl.

Adresgegevens en routebeschrijving vindt u bij Contact en aanmelden.

Klik hier voor de brochure Huidtherapie

Extra informatie over de beroepsuitoefening van huidtherapeuten. Documenten van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten. Beroepscode en Regelement Tuchtrechtspraak