Logopedie

LogopedieEen heldere stem én duidelijke spraak zijn belangrijk voor iedereen die veel moet spreken. Goed stemgebruik kunt u leren. In de HU Kliniek Logopedie bieden studenten in opleiding advies en behandeling onder begeleiding van docenten en ervaren logopedisten. U krijgt aandacht van de student én de docent. Op deze manier wordt de kwaliteit van de behandelingen gegarandeerd en draagt u bij aan het onderwijs.

Voor wie

Iedereen met stem- én spraak klachten die zijn of haar verstaanbaarheid, stemgebruik en uitstraling in presentaties wil verbeteren. Omdat u veel spreekt, heeft u veel last van keelpijn, vermoeidheid bij het spreken of heesheid. U wilt goed verstaanbaar zijn, ook als Nederlands niet uw moedertaal is.

De studenten logopedie zijn gespecialiseerd in de behandeling van spraak-, stem- en ander communicatieproblemen.

Een logopedist is een deskundige op het gebied van stem, spraak, taal, gehoor, adem, mondgewoonten en slikken. Hij of zij onderzoekt en behandelt kinderen en volwassenen die moeilijkheden hebben op één of meer van deze gebieden.

 

Behandeling

Logopediebehandelingen gaan in periodes van maximaal 10 weken. De eerste behandeling is een intake.

Op basis van deze intake maakt de logopedist een persoonlijk behandel plan van maximaal 10 lessen én helpt u met oefeningen die aansluiten bij uw vraag. Dit is een leersituatie, dus de docenten logopedie zijn er nauw bij betrokken. Indien nodig krijgt u een doorverwijzing naar een logopediepraktijk bij u in de buurt. Houd er rekening mee dat u 10 weken op dezelfde dag en tijd behandeld wordt.

Wat kunt u verwachten?

Aan het begin van ieder lesblok (september, november, februari en april) start een nieuwe reeks logopedie behandelingen in de HU Klinieken. Wanneer u zich aanmeldt voor behandelingen bij logopedie, heeft u een heel blok (10 weken) op hetzelfde moment in de week een behandeling. Het is dan ook niet mogelijk om midden in het blok in te stromen. Per blok worden er maximaal 10  cliënten tegelijkertijd behandeld worden. Dit alles zorgt ervoor dat het kan zijn dat u een tijdje op de wachtlijst staat voordat u aan de behandelingen kunt gaan deelnemen. Houd er bij inschrijving rekening mee dat u tien aaneensluitende weken op dezelfde dag en tijd behandeld wordt.

De invulling van de behandelingen is afhankelijk van uw eigen wensen en leerdoelen.

U krijgt bruikbare oefeningen en concrete adviezen voor het verbeteren van uw eigen stem en spraak. Daarnaast krijgt u opdrachten om de vaardigheden in dagelijkse spreeksituaties toe te passen. Aan het einde van het behandeltraject streven wij ernaar dat uw klacht afgenomen is en dat u minder problemen ondervindt in de communicatie.

Verwijzing

Om een beroep te kunnen doen op een logopedist heeft u geen verwijzing nodig, u kunt bij ons terecht zonder verwijzing van een huisarts of specialist.

Aan de hand van een uitgebreide gratis intake wordt vastgesteld of u in de kliniek kunt worden behandeld, of dat een doorverwijzing naar een logopediepraktijk bij u in de buurt noodzakelijk is.

Tarieven

De uitgebreide intake (checkup) en eventuele behandelingen zijn kosteloos.

Aanmelden

U kunt zich telefonisch aanmelden voor de wachtlijst via de patiëntenbalie van de HU Klinieken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 088 481 57 77.

Contact

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de patiëntenbalie van de HU Klinieken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 088 481 57 77 of e-mail: huklinieken@hu.nl.

Adresgegevens en routebeschrijving vindt u bij Contact en aanmelden.

Klik hier voor de brochure Logopedie.