Logopedie

LogopedieEen heldere stem én duidelijke spraak zijn belangrijk voor iedereen die veel moet spreken. Goed stemgebruik kunt u leren. In de HU Kliniek Logopedie bieden studenten in opleiding advies en behandeling onder begeleiding van docenten en ervaren logopedisten. U krijgt aandacht van de student én de docent. Op deze manier wordt de kwaliteit van de behandelingen gegarandeerd en draagt u bij aan het onderwijs.

Voor wie

Iedereen met stem- én spraak klachten die zijn of haar verstaanbaarheid, stemgebruik en uitstraling in presentaties wil verbeteren. Omdat u veel spreekt, heeft u veel last van keelpijn, vermoeidheid bij het spreken of heesheid. U wilt goed verstaanbaar zijn, ook als Nederlands niet uw moedertaal is.

De studenten logopedie zijn gespecialiseerd in de behandeling van spraak-, stem- en ander communicatieproblemen.

Een logopedist is een deskundige op het gebied van stem, spraak, taal, gehoor, adem, mondgewoonten en slikken. Hij of zij onderzoekt en behandelt kinderen en volwassenen die moeilijkheden hebben op één of meer van deze gebieden.

Contact

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de patiëntenbalie van de HU Klinieken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 088 481 57 77 of e-mail: huklinieken@hu.nl. Wilt u aanmelden dan kan dit via het aanmeldformulier. 

Adresgegevens en routebeschrijving vindt u bij Contact en aanmelden.

Klik hier voor de brochure Logopedie.