Begeleiding
Workshops

Workshops

Keuzeadvies biedt op dit moment twee verschillende workshops:

  • Studiekeuze
  • Solliciteren voor stage of werk

Workshop studiekeuze

Twijfel je over je huidige studie (bachelor/AD/master) of ben je gestopt? Voordat je naar (nieuwe) mogelijkheden gaat kijken, is het belangrijk om eerst te weten wie jij als persoon bent. Tijdens de workshop studiekeuze breng je door verschillende opdrachten jouw interesses, kwaliteiten, drijfveren en waarden in kaart. Op deze manier krijg je een duidelijker beeld van wat bij jou past. Vervolgens kijken we naar opleidingen en functies die hier goed op aansluiten. Zo leer je bewust te kiezen voor een studie die echt bij jou past.
De workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten en is gratis, ook als je je dit studiejaar hebt uitgeschreven bij de HU. Maximaal aantal deelnemers: 12. De workshop wordt aangeboden op locatie van de HU op het Utrecht Science Park.

  • Maandag 11, 18 en 25 april 2024 van 10.00 tot 12.30 uur.

Wil je meedoen aan de workshop, dan kan je je direct inschrijven via het Student Support Centre: Trainingen & workshops | HU helpt (husite.nl)  Let op: de workshop heeft 3 bijeenkomsten.

 

 

Workshop solliciteren voor stage of een baan

Moet je een stageplaats zoeken of studeer je bijna af en wil je gaan werken? Dan is de kans groot dat je op een functie gaat solliciteren. In de training Solliciteren krijg je veel informatie over het sollicitatieproces en ga je actief met de verschillende onderdelen aan de slag.

DOEL & INHOUD

De training Solliciteren bestaat uit drie modules. Het wordt aangeraden om de hele training te volgen.

Module 1: Vind jouw werkgever! In deze module onderzoek je wie je bent en welke werkgever bij jou past. Je brengt in kaart wat jij zoekt in werk en je maakt een arbeidsmarktanalyse van een werkgever die jou aanspreekt.

Module 2: Netwerken en LinkedIn. Netwerken is een effectieve en inspirerende manier om zicht te krijgen op de arbeidsmarkt en in contact te komen met jouw toekomstige werkgever. Je maakt een pitch die je kunt gebruiken in netwerkgesprekken en op LinkedIn.

Module 3: Cv en sollicitatiebrief schrijven. We bespreken de do’s en don’ts bij het opstellen van een cv en het schrijven van een sollicitatiebrief. Hoe ziet een overzichtelijk cv eruit en hoe zorg je ervoor dat jouw brief de sollicitatiecommissie overtuigt?

In individuele vervolggesprekken is er ruimte om jouw CV en motivatiebrief te laten checken.

  • De volgende workshop vindt plaats in periode C 
  • Kijk voor aanmelden op de site van Student Support Centre onder ‘carriereontwikkeling’.
Switch to English English