Begeleiding
Workshops

Workshops

Wat betekenen de maatregelen rondom COVID-19 voor de begeleiding van Keuzeadvies? HIER lees je er meer over.

 

Workshop Studiekeuze – (Her)oriëntatie op je studie

Twijfel je over je huidige studie of ben je gestopt? Voordat je naar (nieuwe) mogelijkheden gaat kijken, is het belangrijk om eerst te weten wie jij als persoon bent. Tijdens de workshop Studiekeuze breng je door verschillende opdrachten jouw interesses, kwaliteiten, drijfveren en waarden in kaart. Ook maak je een beroepskeuzetest. Op deze manier krijg je een duidelijker beeld van wat bij jou past. Vervolgens kijken we naar opleidingen en functies die hier goed op aansluiten. Zo leer je bewust te kiezen voor een studie die echt bij jou past.

Data collegejaar 2019/2020:

De workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 3 uur en is gratis. Maximaal aantal deelnemers: 15.

  • Vanwege de huidige maatregelen rondom het corona-virus is er tot nader order geen nieuwe workshop ingepland. 

Toch behoefte aan begeleiding?  Meld je aan voor individuele begeleiding via onze online agenda.

Workshop Masterkeuze – Oriëntatie op doorstuderen

Rond je bijna je bachelor af en wil je doorstuderen? Bij het kiezen van een vervolgopleiding is het belangrijk om te weten wat je verder wilt ontwikkelen en waar je naar toe wilt werken in je (studie)loopbaan. In de workshop breng je jouw interesses, drijfveren en loopbaanwensen in kaart. Ook kijken we naar praktische zaken: kies je een hbo- of wo-master, wat is een pre-master, hoe werkt de toelating, etc. Zo leer je bewust te kiezen voor een vervolgstap die goed bij jou past!

In de eerste bijeenkomst sta je stil bij jouw kwaliteiten, activiteiten, waarden en loopbaanwensen die je terug wilt zien in jouw loopbaan. In de tweede bijeenkomst maak je de vertaalslag naar mogelijke vervolgopleidingen die daarop aansluiten. Je gaat naar huis met meer zelfkennis en een actieplan om de voor jou interessante opties verder te onderzoeken.  Let op! We zullen je geen overzicht bieden van  de masters die aansluiten op jouw studie.

Data collegejaar 2019/2020:

De workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten van 3 uur en is gratis. Maximaal aantal deelnemers: 15.

  • Volgend collegejaar 2020/2021 bieden we deze workshop weer aan.

Toch behoefte aan begeleiding?  Meld je aan voor individuele begeleiding via onze online agenda.

Switch to English English