Begeleiding
Workshops

Workshops

Workshop Studiekeuze – (Her)oriëntatie op je studie

Twijfel je over je huidige studie of ben je gestopt? Voordat je naar (nieuwe) mogelijkheden gaat kijken, is het belangrijk om eerst te weten wie jij als persoon bent. Tijdens de workshop Studiekeuze breng je door verschillende opdrachten jouw interesses, kwaliteiten, drijfveren en waarden in kaart. Ook maak je een beroepskeuzetest. Op deze manier krijg je een duidelijker beeld van wat bij jou past. Vervolgens kijken we naar opleidingen en functies die hier goed op aansluiten. Zo leer je bewust te kiezen voor een studie die echt bij jou past.

Data collegejaar 2019/2020:

De workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 3 uur en is gratis. Maximaal aantal deelnemers: 15.

  • Donderdag 21 november, donderdag 28 november en donderdag 5 december van 13.30 tot 16.30.
  • Dinsdag 14 januari, dinsdag 21 januari en dinsdag 28 januari van 13.30 tot 16.30.

Aanmelden? Plan een kennismaking in via onze online agenda.

Workshop Masterkeuze – Oriëntatie op doorstuderen

Rond je bijna je bachelor af en wil je doorstuderen? Bij het kiezen van een vervolgopleiding is het belangrijk om te weten wat je verder wilt ontwikkelen en waar je naar toe wilt werken in je (studie)loopbaan. In de workshop breng je jouw interesses, drijfveren en loopbaanwensen in kaart. Ook kijken we naar praktische zaken: kies je een hbo- of wo-master, wat is een pre-master, hoe werkt de toelating, etc. Zo leer je bewust te kiezen voor een vervolgstap die goed bij jou past!

In de eerste bijeenkomst sta je stil bij jouw kwaliteiten, activiteiten, waarden en loopbaanwensen die je terug wilt zien in jouw loopbaan. In de tweede bijeenkomst maak je de vertaalslag naar mogelijke vervolgopleidingen die daarop aansluiten. Je gaat naar huis met meer zelfkennis en een actieplan om de voor jou interessante opties verder te onderzoeken.  Let op! We zullen je geen overzicht bieden van  de masters die aansluiten op jouw studie.

Data collegejaar 2019/2020:

De workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten van 3 uur en is gratis. Maximaal aantal deelnemers: 15.

  • Vrijdag 6 december en vrijdag 13 december van 9.30 tot 12.30.
  • Donderdag 30 januari en donderdag 6 februari van 9.30 tot 12.30.

Aanmelden?  Je kunt je direct inschrijven via onze online agenda.

Switch to English English