Begeleiding
Workshops

Workshops

Wat betekenen de maatregelen rondom COVID-19 voor de begeleiding van Keuzeadvies? HIER lees je er meer over.

 

Online workshop: Check, zit je op je plek?

Ben je eerstejaarsstudent of heb je een uitgesteld bindend studieadvies en weet je niet (meer) goed waarom je jouw studie gekozen hebt? Twijfel je of je op je plek zit? In een sessie van 1 uur onderzoek je vrijblijvend waar je twijfel vandaan komt en welke vervolgstap je kunt zetten.
De workshop bestaat uit 1 online bijeenkomst van 1 uur  via MS Teams en is gratis. Maximaal aantal deelnemers: 20.

  • Deze workshop wordt in het nieuwe studiejaar weer gegeven

 

 

NIEUW!!!: Spoedworkshop studiekeuze (online)

Twijfel je over je huidige studie of ben je gestopt? Voordat je naar (nieuwe) mogelijkheden gaat kijken, is het belangrijk om eerst te weten wie jij als persoon bent. Tijdens de spoedworkshop Studiekeuze breng je door verschillende opdrachten jouw interesses, kwaliteiten, drijfveren en waarden in kaart. Op deze manier krijg je een duidelijker beeld van wat bij jou past. Vervolgens kijken we naar opleidingen en functies die hier goed op aansluiten. Zo leer je bewust te kiezen voor een studie die echt bij jou past.
De workshop bestaat uit 1 online bijeenkomst van 3 uur via MS Teams en is gratis. Maximaal aantal deelnemers: 12.

  • Vrijdag 22 april van 10.00 tot 13.00 uur

 

 

Online workshop masterkeuze - Oriëntatie op doorstuderen

Rond je bijna je bachelor af en wil je doorstuderen? Bij het kiezen van een vervolgopleiding is het belangrijk om te weten wat je verder wilt ontwikkelen en waar je naar toe wilt werken in je (studie)loopbaan. In de workshop breng je jouw motieven, interesses, drijfveren en loopbaanwensen in kaart. Ook kijken we naar praktische zaken: kies je een hbo- of wo-master, wat is een pre-master, hoe werkt de toelating, zijn er andere manieren om je loopbaandoelen te bereiken; en hoe oriënteer je je goed op een master of vervolgstudie? Zo leer je bewust te kiezen voor een vervolgstap die goed bij jou past!
In de eerste bijeenkomst sta je stil bij jouw motieven, interesses en kwaliteiten. In de tweede bijeenkomst onderzoek je je waarden en loopbaanwensen en ga je je verdiepen in manieren om je te oriënteren op mogelijke vervolgopleidingen die daarop aansluiten. Je gaat naar huis met meer zelfkennis en een actieplan om de voor jou interessante opties verder te onderzoeken.  Let op! We zullen je geen overzicht bieden van  de masters die aansluiten op jouw studie.
De workshop bestaat uit 2  online bijeenkomsten van 2 uur via MS Teams en is gratis. Maximaal aantal deelnemers: 12.

  • Vrijdag 13 en 20 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Switch to English English