Uitnodiging conferentie Kenniswerkplaats Zorg & Veiligheid Midden-Nederland / 28 juni 2022

Uitnodiging conferentie Kenniswerkplaats Zorg & Veiligheid Midden-Nederland / 28 juni 2022

Dit agenda-item heeft plaatsgevonden op dinsdag 28 juni en is niet meer actueel

Mensen met complexe problemen zoals schulden, een verslaving, dakloosheid, etc. zijn kwetsbaar. Soms komen deze mensen daardoor of daarnaast in aanraking met politie en justitie.

In de Kenniswerkplaats Zorg & Veiligheid Midden-Nederland werken professionals, cliënten, docenten, onderzoekers en studenten aan passende hulpverlening voor deze specifieke groep. Goede samenwerking tussen zorg- en veiligheidsorganisaties is hierbij van groot belang. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat betekent de combinatie van complexe problemen en politie- en justitiecontact voor de hulpverlening aan deze mensen? Hoe vinden zorg- en veiligheidsorganisaties elkaar en hoe werken ze samen? Hoe leiden we toekomstige professionals op in deze materie? Is er extra kennis nodig in het werkveld op dit gebied?

Vanuit onderzoek is al veel bekend over wat werkt als het gaat om een goede samenwerking. Elkaar goed leren kennen, helderheid over taakverdeling, leren van goede praktijken en bespreken van dilemma’s zijn enkele voorbeelden. Maar hoe organiseer je dit goed?

In deze conferentie delen we onze kennis en inzichten uit recent onderzoek en gaan hierover plenair en in interactieve workshops graag verder in gesprek.
Na afloop van de conferentie organiseren we een netwerkborrel waar deelnemende organisaties zich kunnen presenteren aan conferentiedeelnemers.

Doelgroep
Professionals werkzaam in zorg en veiligheid, cliënten, onderzoekers, docenten/studenten Integrale Veiligheidskunde, Social Work, Recht, Pedagogiek, Verpleegkunde.

Aanmelden
Reserveer de datum in uw agenda. Aanmelden kan al via deze link.

In het aanmeldformulier kunt u ook aangeven of u zich wilt presenteren op de netwerkborrel. Een uitnodiging met het volledige programma volgt begin mei.

Deze conferentie wordt georganiseerd door de Kenniswerkplaats Zorg & Veiligheid Midden-Nederland.

Op de hoogte blijven van de Kenniswerkplaats Zorg & Veiligheid Midden-Nederland? Check de website.
Vragen? Mail ons: kwzv@hu.nl