Conferentie ‘De kracht van welzijn in het sociaal domein’ – Vrijdag 11 februari 2022

Conferentie ‘De kracht van welzijn in het sociaal domein’ – Vrijdag 11 februari 2022

Dit agenda-item heeft plaatsgevonden op vrijdag 11 februari en is niet meer actueel

Conferentie – De Kracht van Welzijn in het Sociaal Domein
Datum en tijd: vrijdag 11 februari 2022 – 9.30 tot 12.10 uur
Locatie: online


Hoe hebben welzijn en sociaal werk impact op urgente maatschappelijke kwesties: corona, armoede, wonen, eenzaamheid, de klimaatcrisis? En hoe kan dit klein en concreet worden gemaakt in de opgaven die gemeenten raken? Welke succesvolle en minder succesvolle aanpakken zijn er in gemeenten? En zijn er ook mislukkingen waar we van kunnen leren? In deze conferentie voor burgemeesters, wethouders, raadsleden en beleidsambtenaren en bestuurders van maatschappelijke organisaties gaan we op deze vragen in.

Deze conferentie, georganiseerd door het kennisplatform Utrecht Sociaal (kUS), de Welzijnstafel regio Utrecht, Amersfoort, Gooi en Vechtstreek en de VNG, confronteert ons met deze kwesties en daagt uit, ook in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Wat zijn de ongemakkelijke vragen? En waar vinden we de antwoorden?

Programma

  • 9.30 Dagvoorzitter Pieter Hilhorst opent de conferentie
  • 9.45 Isabel Joossen van de VNG neemt u mee in de propositie ‘De winst van het sociaal domein’, waarbij het draait om de drie pijlers: herstellen van bestaanszekerheid, het vergroten van kansengelijkheid en het makkelijker maken van gezond leven. Hoe zijn deze pijlers van toepassing op welzijn?
  • 10.00 Pitches over de best practices van verschillende gemeenten (deel 1)
  • 10.30 Pauze met koffie & thee
  • 10.45 Pitches over de best practices van verschillende gemeenten (deel 2)
  • 11.05 Amma Asante (voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad) vanuit de inwonerskant op de pitches en de drie pijlers van de propositie. Welke centrale thema’s spelen hier een rol?
  • 11.20 Vragen vanuit de chat
  • 11.45 Prijsuitreiking voor best practice
  • 12.05 Carrie Jansen (columniste) sluit af met een ludieke column

Pieter Hilhorst (raadslid bij de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving) is deze ochtend uw dagvoorzitter. Hij zal de dialoog in goede, maar ook botsende, banen leiden.

Aanmelden & coronamaatregelen

Deze bijeenkomst wordt volledig gestreamd. Hieronder vindt u de link naar de livestream.

Link naar livestream