Webinar Dagelijks leven met dementie – 9 oktober 2023

Webinar Dagelijks leven met dementie – 9 oktober 2023

Dit agenda-item heeft plaatsgevonden op maandag 9 oktober en is niet meer actueel

Wat vinden mensen met dementie het meest belangrijk in het alledaags leven? In dit webinar hoor je de resultaten van het recent gepubliceerde onderzoek naar deze vraag. Diepte-interviews zijn gehouden met 15 mensen met dementie die thuis wonen. Het onderzoek is uitgevoerd samen met co-onderzoekersgroep Brain Power.

Het webinar geeft antwoord op vragen zoals:

Als we de authentieke ervaringen van mensen met dementie willen begrijpen, wat doet er dan het meeste toe?; Wat gebeurt er als je niet start met de ‘zorgvraag’ maar met het alledaags leven?; Wat kunnen de resultaten betekenen voor zorg- en welzijn en aanpalende domeinen?

De input van co-onderzoekers in de analyse verrijkt de bevindingen van dit onderzoek. Het draagt bij aan dieper begrip van de authentieke ervaringen. Uniek aan dit webinar is dat enkele leden van Brain Power zelf aanwezig zullen zijn. Zij zullen persoonlijke illustraties geven en vertellen over hun rol als co-onderzoeker.

Het webinar is toegankelijk voor een brede doelgroep zoals professionals, mensen die persoonlijk te maken hebben met dementie, beleidsmakers en onderzoekers.

Sprekers
Jacoba Huizenga, onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht, en één van de ervaringsdeskundigen van Brain Power.
Het webinar wordt in het Nederlands gegeven.

Praktische info
Maandag 9 oktober van 16.00 – 17.00 uur via teams.