Domein Economie & Management

nieuw bestuur

Na jarenlang als bestuurslid zeer actief te zijn geweest en daarna geruime tijd ook actief in de Werkgroep van de FEM vele werkzaamheden voor onze vereniging heeft verricht, heeft Marcel Bruins te kennen gegeven uit te treden uit deze Werkgroep. In zijn mail schrijft hij letterlijk: “De reden is dat ik er al lang heb ingezeten en vind dat anderen in de Werkgroep van onze Faculteit moeten/kunnen/mogen plaatsnemen“.
Bij deze bedanken wij Marcel nogmaals voor zijn geweldige inzet en hopen dat zich uit de gelederen van de FEM leden zijn die de Werkgroep, die nu nog alleen bestaat uit ons lid Johan van de Water, komen versterken. Johan is uiteraard graag bereid eventuele gegadigden daarover te informeren.

verslagen activiteiten:

Op donderdag 17 januari 2019 werd een bezoek gebracht aan de Fist Art Fair in de Passenger Terminal Amsterdam, gelegen aan het IJ, waar zomers vooralsnog de grote cruise-liners aanmeren.

Voordat we naar de beurs gingen hadden we geluncht in het op de kop van de Piet Heinkade gelegen restaurant 4’33. De FIRST ART FAIR was een sprankelende nieuwjaarsbeurs voor hedendaagse kunst. Het was de tweede editie, waar we ons hart op konden halen aan schilder- en beeldhouwkunst, glas, fotografie en juwelen van honderden gerenommeerde en jonge kunstenaars, verdeeld over 30 stands. We kregen een inleiding van organisator Erik Hermida, die op een vraag van Marcel Bruins (hoeveel verdienen die galeries aan een schilderij?) antwoordde: “Minimaal 40 procent, maar daarvoor moeten ze veel doen”.

Op 16 mei 2019 ging een kleine groep (11 personen) naar Art Breda. De afstand en het bedrag van €27,50 had misschien wat deelnemers afgeschrikt. Maar we hebben uiteindelijk heerlijk op het Breepark in het nabijgelegen Happy Italy onder een tientje geluncht en de toegang was gratis.  

Er was kunst, antiek en design uit de collecties van befaamde kunst- en antiekhandelaren en galerieën voor hedendaagse kunst uit Nederland, België en Duitsland uit alle diverse culturen en perioden. Specialisten op het gebied van oude schilderkunst, antiek, 20ste eeuws design, Aziatica, Art Deco, klokken, juwelen, zilver en nog veel meer toonden topstukken uit hun collecties. Ook hier kregen we weer een inleiding over de getoonde hedendaagse schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek van bekende kunstenaars en jong talent.

 

op 27 augustus 2015 organiseerde de werkgroep FEM een excursie naar Oudewater

Het pittoreske stadje Oudewater bezit al 750 jaar stadsrechten. Het bezit o.a. een prachtig stadhuis en een sfeervolle Grote Kerk. De schilder Gerard David is in 1460 in Oudewater geboren (hij werkte later in Brugge). Meer uit onze tijd is de schrijver Herman de Man (Het wassende water) die in Oudewater woonde. En de serie Swiebertje is voor een deel opgenomen in dit stadje. Ook is er een Touwmuseum.
In 1545 verleende keizer Karel V een privilege aan de Waag, om naast goederen ook mensen te wegen om te kijken of hij/zij al dan niet een heks was. De Heksenwaag is gevestigd in een authentiek gebouw en men kan zich er nog steeds laten wegen.
Na de lunch brachten beide groepen dan ook een bezoek aan deze Waag.

Faculteitswerkgroep FEM

 

  • Henk Penseel (lid bestuur)
  • Arie van der Stoep